Ben her zaman erkek için de kadın için de evleneceğin insanın en kötü halini görüp(yani ne kadar çirkinleşebiliyor en fazla) öyle evlenilmesi gerektiğini düşünürüm. Buradaki sorun karşı taraf bunu açık etmediği sürece öğrenmenin mümkün olmaması ama yine de zamanla insanın kafasında net bir fikir oluşabileceği kanaatindeyim.
Bunun dışında kumar bağımlısı olduğundan bahsetmiştin daha önce ve şimdi "neredeyse bitti" diyorsun ki bu da tam olarak bitmediğine ve açık kapı bıraktığına dair bir işaret bence ve bunun evliliklerde ne kadar büyük sorunlara yol açtığını ve açabileceğini hemen hemen herkes bilir.
Dahası yaşın daha 19 çok genç bir yaştasın, karşındaki insanı tanımıyorsun ve o da seni tanımıyor. Yeri geliyor insanın 20 yıldır tanıdığı arkadaşı çok büyük kazıklar atabiliyorken neredeyse hiç tanımadığın biriyle (hem onun için hem senin için söylüyorum bunu) bu kadar önemli bir karar almak çok büyük çılgınlık bence.
Son olarak da işin bir de maddi külfetlerden oluşan tarafı var bildiğim kadarıyla zengin çocuğu değilsin veya tatmin edici bir gelirin yok, yaşadığımız düzende paranın varlığının bir çok sorunu çözdüğü ve yokluğunun çok büyük yaralar açtığını varsayarsak, "dayım kız buldu, evleneyim o halde" diye düşünmek çok abuk geldi bana.