sadece istisna birde şöyle bir gerçek varki ekseriyetle bağımlıların islamla alakası yoktur neyse fazla uzadı dediğim basit İslam hak dindir ve kurtulmak istiyorsanız Allahın ipine sarılmalısınız
Lütfen konu dahilinde yorum yapınız. Ayrı bir konuda yorum yapacaksanız fikirlerinizi forum konseptine uyacak şekilde yeni bir konu açarak belirtebilir veya ilgili bir gönderiye yorum yaparak beliretebilirsiniz ama burası ilgili bir yer değil.
Ayrıca unutulmaması gerekir ki Bağımlılık bir hastalıktır ve hastalıklar küçümsenmesi gereken ve sadece gayrimüslim insanları etkileyen şeyler değildir. Konuya yorum yaparken maalesef temelsiz, dayanaksız ve hiçbir anlamı olmayan bir yorum yapmışsınız. Asıl konu bağlamından koparmamak adına fazla bir şey yazmak istemiyorum, bunu bir dostça uyarı olarak ele almanızı rica edeceğim.
Asıl konuya gelirsek; bence bu çok uç bir soru ve bağımlılığın kendisi tarafından soruluyor. Hepimizin ulaşmaya çalıştığımız temel nokta Pornografi içeriklerinden tamamiyle kurtulmaktır ve bence bu amaç forumdaki temel amaçtır. Pornografiyi besleyen ona destek olan her türlü alt kültürden ise uzak durulmalı veya azaltılmalıdır. Pornografiye doğrudan destek olmayan ama dolaylı yoldan destek olan her türlü konuya ise tepki verilmeli ve nasıl ele aldığı bilinmelidir (Örneğin: Müzik, Film, Tiyatro,Sohbet).
Asla imkansız değil. Ama Pornografiyi mastürbasyon ve orgazmdan ayırmazsak bence farklı bir noktaya evriliyoruz. En büyük tehlike her daim pornografi idir. Mastürbasyon, pornografi desteksiz zararlıdır diyemeyiz (faydalıdır da diyemiyorum ama bence pornografi ile bağı artık geri alınamayacak düzeyde ). Orgazm ise normal cinsel ilişkide olan olağan bir durumdur veya rüyalanma yoluyla doğal şekilde bile gerçekleşir. Asıl konuyu pornografi yaptığımızda bence mastürbasyon ve orgazm büyük sorunlar değil. Onlara odaklanmak boşuna. Yani işin özünde evet kendimizi pornografiden korumak mümkün ama bunun için önce neden pornografinin bu kadar hayatımızda yer edindiği ve bizim için neden önemli olduğunu anlamalıyız. Bence kimse pornografinin kırmızı bir noktada olduğunu reddetmez. Mevzu bunu bile bile bu içeriklere yönelmek. O yüzden "Neden yapmamalıyım?" değil "Neden yapıyorum?" sorusu çok daha önemli. Bunun analizini yaptığımızda bize çok derin cevaplar verebilir. Ayrıca bu pornografi dışında da insanın kendisi tanıması adına çok güzel soru.