Iron Knight
(👍 ͡❛ ͜ʖ ͡❛)👍
- Katılım
- 16 Mar 2022
- Mesajlar
- 187
- Tepki puanı
- 219
- Puanları
- 58
Bir senede B2 seviye İngilizce mümkünmüdür?Kursa gitmekteyim ek olarak neler yapabilirim? tavsiye ederseniz sevinirim şuan dil seviyem A2.
Verdiğin tavsiye için teşşekkür ederim değerli dostum.Grammer anlamında gelişmek istiyorsan B1-B2 anlatan Youtube'da birçok hoca bulabilirsin. Birini seç ve düzenli olarak ilerle. Shadowing egzersizleri yapmak da epey geliştiriyor. Uygulama kısmı içinbu arkadaşın anlattıklarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bende belli bir yerde takılı kalıyorum. Düzen ve istikrar çok önemli
geçtiğimiz sene üniversitemin hazırlık sınıfını bitirdim. başladığımda seviyem A1'di yaklaşık olarak B2 seviyesindeyim diyebilirim (pratikte eksiklerim var tabii ki). naçizane birkaç tavsiye verecek olursam:Bir senede B2 seviye İngilizce mümkünmüdür?Kursa gitmekteyim ek olarak neler yapabilirim? tavsiye ederseniz sevinirim şuan dil seviyem A2.
Bunu YouTube'dan da yapabilirsin, ama YouTube'dan öğrenmeye kalkıştığın zaman en büyük sorunun belirli bir düzen oturtamamak olacaktır. Onun yerine sana "LingQ" adlı uygulamayı öneriyorum. İçerisinde sadece İngilizce değil, daha birçok farklı dil öğrenme seçeneği mevcut.Bir senede B2 seviye İngilizce mümkünmüdür?Kursa gitmekteyim ek olarak neler yapabilirim? tavsiye ederseniz sevinirim şuan dil seviyem A2.
Sadece okuma yapma. Konuşmaya da ağırlık ver. Bir alanı geliştirip diğerini sallamak doğru değildir. Dil öğrenmenin 4 temel kısmı vardır: "Writing (yazma)", "Reading (okuma)", "Listening (dinleme)" ve "Speaking (konuşma)". İşin üzücü olan tarafı şu ki Türk halkı olarak bunların hiçbirini doğru yöntemle öğrenmedik. Okulda dağıtılan ders kitaplarında canlandırılan sohbetlerden kaç tanesi işine yaradı mesela? Hiç öyle konuşabildin mi? Sanmıyorum. Telaffuz denen olay başka bir seviyede. İngilizce yazıldığı gibi okunan bir dil değildir (İngilizceden örnek verdim çünkü insanların İngilizce ile başlamak istediklerini düşünüyorum). Adamlar dili kolay okuma üzerine inşa etmişler. Atıyorum bir kelimenin sonundaki "t" harfini atıyor eğer diğer kelime sessiz harfle başlıyorsa. Ya da bizde nasıl ulama varsa, onlar da aynısını "chunking (öbekleme)" denen olayla hallediyorlar. Vurguya önem veriyorlar. Bir cümlede vurgulamak istedikleri kelimeler dışında her şeyi daha alçak sesle söylüyorlar vesaire.Okumak yapmak kısa sürede hızlıca geliştiriyor. Ben dökümantasyon okuyorum, bilmediğim kelimeleri not alıyorum. Bu sayede bir sürü yeni kelime öğrenip aynı zamanda hangi zamanda cümleler kurulmuş bunları takip edebiliyorum.