Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Vesvese Sorunu

Noşak

.
Aleykümselam. Reis dinden çıkmadın.hangimdusunce gelirse gelsin sen kendini bildiğin için dinden cikmadında.ve günah değil merak etme.
Tavsiyem izzet güllü izlemendir.
Bende bu yollardan geçtim. ama hiç pes etme

kariyerci

Yeni Fapstronot
Arkadaşlar S.a.

Ben okb hastasıyım. 1 yıl önce bugünlerde ilaç tedavisine başladım. Takıntılarım vesvese, dini konulardan geliyor. Gün içinde bir şey oldu mu dini konular hakkında acaba dinden mi çıktım acaba şirk mi koştum diyip şehadet ediyorum geçen sene intihara kadar gittim fakat yapmadım. Gün içinde sürekli göz kapağımı kapatıp açarken onu kontrol altına almaya çalışıyorum Vb. Saçma evet çok saçma gözüm çok ağrıyor bunu yaparken bir şey oluyor. Acaba dinden mi çıktım diyip şehadet getirip ALLAH a dua ediyorum ve bu durum beni çok yoruyor ne yapmam gerek?

Not: LÜTFEN KALDIRMAYIN BAŞKA KONUŞACAĞIM YER YOK SADECE BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
Pmo ile Aran nasıl

KingArthur

Mezun
Son liman Youtube Kanalının OKB videolarını izlemeni öneririm dostum.

izleyici1

Yoda
ve aleyküm selam kardeş
malesef psikolojik sorunlar bu illete düşen tüm kardeşlerde var bende dahil
tavsiyem vaktini boşa harcama her daim bir işle meşgul ol
günlük soğuk duş al
eğer evde boş oturan biriysen derslerine çalış
günlük yürüyüşler yap
müzik dizi sigara alkol kumar gibi boş işlerdende uzak dur
dinini öğrenmek içinde kuran meali oku
sabah ve akşam namazlarını kıl
pmoyu terkettikten 1 ay sonra bir çok psikolojik sorun yok oluyor veya azalıyor

izleyici1

Yoda
müzik dinliyorum diğerleri yok ustam şunu sormak isterim instagram gibi sosyal medyada dahil mi boş işlere kullanmıyorum ama sormak istedim
müzik bağımlılığıyla ilgili forumda bilgiler var arma yapıp bak
instagram facebook kullanmadığım için bişey diyemem
ama tahminimce internette bilgilerin yüzde 90 ı çöp bilgi
ben mümkün olduğunca
bilgilendirici kaliteli içerik üreten kanalları takip ediyorum
müzik bağımlılığı düşünce sisteminin içine eder
yine tahminimce vesvesenin yüzde 90 ını besler

BeyazBuyu

Yoda
Meydan Okuma Rozeti
dostum öncelikle çok teşekkürler,ama ben pskiyatriye gidemedim daha doğrusu gidemiyorum denizlide hepsi dolu.o yüzden dağlık ocağındam citoles adlı ilacı kullanıyorum faydadı var ama cidden ne yapacağımı bilmiyorum geçmiyorda. umursamamayı deniyorum ama sonra yine takıyorum.

Değerli kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Derdi veren Allah dermanını da verecektir. Öncelikle Citoles çok etkili bir ilaç değil, basit bir antidepresan ilacıdır. Ağır vakalarda bu ilaç fazla etki etmez. İlaç tedavisi ile yola devam etmen gerekiyor ise, daha kapsamlı bir tedavi için psikiyatri randevusu almalısın.

Vesvese olayına gelirsek eğer, ben film izleyip mast. yaptığım dönemlerde çok fazla olmasada bu vesvese olayını yaşıyordum. Mesela abdest alacağım niyet ediyorum, acaba niyet ettim mi, acaba niyetim oldu mu diye tekrar tekrar niyet ediyordum.

Pmo yapmayı bırakalı 400 günü geçti artık gün saymıyorum. Eskiden cuma hariç namaz kılmazdım veya 1-2 gün kılar bırakırdım, hamd olsun 1 yıldır vakit namazlarını aksatmıyorum, kuran-ı kerim okumayı bilmiyordum öğrendim ve artık okuyabiliyorum. Bu gibi şeyler beni inanılmaz derece de rahatlattı diyebilirim. Sanada tavsiyem dini görevlerini yerine getirmen ve pmo olayından uzak durman olacaktır.

Şeytan ve nefis insanı en çok dini konulardan yakalar. Mesela sen dilin ile Allah'a, Kuran'a, Peygamberlere küfür etmezsin, ancak şeytan ve nefis sana fısıldar küfür ettiğini sana düşündürür ve içinden kötü sözler geçmesini sağlar. Sen aklından ben ne yapıyorum dersin, endişelenirsin, oysa ki sen bu kötü sözleri söylememişsindir. Bunun gibi daha nice örnekler var.

Vesvese vb. düşünceler aklına geldiğinde, onlara önem verme, o düşünceler ile ilgilenme, kendini başka şeylerle meşgul et. Sen o düşüncelere önem verip üzerine gittiğin sürece vesvesen artar, düşünmeyi bırakmalısın.

Son olarak boş kaldığında eline bir tesbih al, ortam uygun değil ise kalbinden ve içinden söyleyerek, salavat getir veya kısa zikirler var onları bol bol tekrar et. Aklına gelen düşünceleri boş bir deftere yaz, aklına ne geliyorsa ne yapıyorsan bunları üşenmeden her gün yaz. Müzik dinlemek istiyorsan, sözleri olmayan dinlendirici sakin müzikleri tercih et.

Allah yardımcın olsun.

Hırakipret

Yeni Fapstronot
dostum öncelikle çok teşekkürler,ama ben pskiyatriye gidemedim daha doğrusu gidemiyorum denizlide hepsi dolu.o yüzden dağlık ocağındam citoles adlı ilacı kullanıyorum faydadı var ama cidden ne yapacağımı bilmiyorum geçmiyorda. umursamamayı deniyorum ama sonra yine takıyorum.
Anafranil olabilir belki istersen onu da bir dene. Ama doktorunla mutlaka konuş.

Hırakipret

Yeni Fapstronot
tamamdır konuşacağım en kısa zamanda sağolasın.
Ama en az 3 Ay kullanman lazım sonrasında seni kendine getirmeye yetiyor. Dayanman önemli. Bir de yukarıda arkadaş dini hususlardan bahsetmiş o da önemli. Eğer inanan bir adamsan salavat bol getirmenin sana epey faydası olacaktır.

kariyerci

Yeni Fapstronot
1 hafta olmadı başlayalı sürecim hep bozuyorum.inşAllah bu sefer başarıcam,onunda etkisi var büyük ihtimalle (zararı).
İlk öncelikle kendin için gördüğün yanlış davranışlardan uzaklaşmalısın ve şunu hiç bir zaman unutmamalısın bu vesvese, evham, Ruhi haller geçici süreyle sana misafir:bunu kısa veya uzun sürede göndermek senin elinde tutum ve davranışlarını MUTLAKA gözden geçir.Beyninde açılan yaraları pansuman etmen gerekiyor dostum Allah yardımcın olsun.sınavında başarılar inşallah.

Ronaldocr7

Venüs Yolcusu
Bende geçen sene bu sorunları problemleri yaşıyordum Namaz kılarak ve ibadet ederek ve kuran okuyarak bu kaygılarımı problemlerimi azalttım profesör doktor nevzat tarhanı izlemeni tavsiye ederim. İzlediğin zaman zaten ben ne yapıyormuşum ne gerek varmış diyeceksin kendin için.

BeyazBuyu

Yoda
Meydan Okuma Rozeti
Bende geçen sene bu sorunları problemleri yaşıyordum Namaz kılarak ve ibadet ederek ve kuran okuyarak bu kaygılarımı problemlerimi azalttım profesör doktor nevzat tarhanı izlemeni tavsiye ederim. İzlediğin zaman zaten ben ne yapıyormuşum ne gerek varmış diyeceksin kendin için.

Son düzenleme:

enessj

Ay Yolcusu
Arkadaşlar S.a.

Ben okb hastasıyım. 1 yıl önce bugünlerde ilaç tedavisine başladım. Takıntılarım vesvese, dini konulardan geliyor. Gün içinde bir şey oldu mu dini konular hakkında acaba dinden mi çıktım acaba şirk mi koştum diyip şehadet ediyorum geçen sene intihara kadar gittim fakat yapmadım. Gün içinde sürekli göz kapağımı kapatıp açarken onu kontrol altına almaya çalışıyorum Vb. Saçma evet çok saçma gözüm çok ağrıyor bunu yaparken bir şey oluyor. Acaba dinden mi çıktım diyip şehadet getirip ALLAH a dua ediyorum ve bu durum beni çok yoruyor ne yapmam gerek?

Not: LÜTFEN KALDIRMAYIN BAŞKA KONUŞACAĞIM YER YOK SADECE BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
Es Selamu aleyküm bende aynı şeyleri yaşadım ve kurtuldum. Sabret, ibadet et, boş kalmasın zihnin kalbin ilim öğren. Bana yaz konuşalım.

Hırakipret

Yeni Fapstronot
evet bu pazartesi gittim ve dediğn ilacı aldım pskiyatriden,anafranil. ALLAH razı olsun 4 gün oldu ama yavaş yavaş bi faydası var gibi hissediyorum birde anyzl diye bir ilaç yazdı onu sabah anafranili akşam atıyorum çok teşekkür ederim cidden.
estağfurullah takıntı ve kaygı için verilen bir ilaçtı benim arkadaşlarım bana önerdiler belki bir faydası olur diyerekten seninde haberin olsun dedim. Peki sen doktora gittiğinde ne dedin yani sen mi bu ilaca başlasam iyi olur dedin yoksa o mu sana bunu verelim dedi? Ama şunu da söyleyeyim , yan etki olarak epey sorun yaşayan arkadaşlarım da oldu . İlk başlarda kaygını üst seviyelere kadar götürebilir ve depresif ruh haline sokabilir ama ısrarla devam edersen ve aldırış etmez isen o zaman inşallah bir sorun olmaz .Merak etme içini ferah tut. Namazını da kılmaya çalış , salavat getirmenin de epey faydası olur . Allah yardımcın olsun.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6