Pmo ile Aran nasılArkadaşlar S.a.
Ben okb hastasıyım. 1 yıl önce bugünlerde ilaç tedavisine başladım. Takıntılarım vesvese, dini konulardan geliyor. Gün içinde bir şey oldu mu dini konular hakkında acaba dinden mi çıktım acaba şirk mi koştum diyip şehadet ediyorum geçen sene intihara kadar gittim fakat yapmadım. Gün içinde sürekli göz kapağımı kapatıp açarken onu kontrol altına almaya çalışıyorum Vb. Saçma evet çok saçma gözüm çok ağrıyor bunu yaparken bir şey oluyor. Acaba dinden mi çıktım diyip şehadet getirip ALLAH a dua ediyorum ve bu durum beni çok yoruyor ne yapmam gerek?
Not: LÜTFEN KALDIRMAYIN BAŞKA KONUŞACAĞIM YER YOK SADECE BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
müzik bağımlılığıyla ilgili forumda bilgiler var arma yapıp bakmüzik dinliyorum diğerleri yok ustam şunu sormak isterim instagram gibi sosyal medyada dahil mi boş işlere kullanmıyorum ama sormak istedim
benim gençliğim müzik dinlemeyle geçtive ben günde en az yarım saat müzik dinliyorum bunu öğrendiğim iyi oldu azaltacağım çok teşekkür ederimmm
dostum öncelikle çok teşekkürler,ama ben pskiyatriye gidemedim daha doğrusu gidemiyorum denizlide hepsi dolu.o yüzden dağlık ocağındam citoles adlı ilacı kullanıyorum faydadı var ama cidden ne yapacağımı bilmiyorum geçmiyorda. umursamamayı deniyorum ama sonra yine takıyorum.
Anafranil olabilir belki istersen onu da bir dene. Ama doktorunla mutlaka konuş.dostum öncelikle çok teşekkürler,ama ben pskiyatriye gidemedim daha doğrusu gidemiyorum denizlide hepsi dolu.o yüzden dağlık ocağındam citoles adlı ilacı kullanıyorum faydadı var ama cidden ne yapacağımı bilmiyorum geçmiyorda. umursamamayı deniyorum ama sonra yine takıyorum.
Ama en az 3 Ay kullanman lazım sonrasında seni kendine getirmeye yetiyor. Dayanman önemli. Bir de yukarıda arkadaş dini hususlardan bahsetmiş o da önemli. Eğer inanan bir adamsan salavat bol getirmenin sana epey faydası olacaktır.tamamdır konuşacağım en kısa zamanda sağolasın.
İlk öncelikle kendin için gördüğün yanlış davranışlardan uzaklaşmalısın ve şunu hiç bir zaman unutmamalısın bu vesvese, evham, Ruhi haller geçici süreyle sana misafir:bunu kısa veya uzun sürede göndermek senin elinde tutum ve davranışlarını MUTLAKA gözden geçir.Beyninde açılan yaraları pansuman etmen gerekiyor dostum Allah yardımcın olsun.sınavında başarılar inşallah.1 hafta olmadı başlayalı sürecim hep bozuyorum.inşAllah bu sefer başarıcam,onunda etkisi var büyük ihtimalle (zararı).
Eyvallahtamam teşekkür ederim,yeni keşfettim güzel birisine benziyor.
Bende geçen sene bu sorunları problemleri yaşıyordum Namaz kılarak ve ibadet ederek ve kuran okuyarak bu kaygılarımı problemlerimi azalttım profesör doktor nevzat tarhanı izlemeni tavsiye ederim. İzlediğin zaman zaten ben ne yapıyormuşum ne gerek varmış diyeceksin kendin için.
arada bir müzik dinlesen nolacak? bu bağımlılık değil ki.ve ben günde en az yarım saat müzik dinliyorum bunu öğrendiğim iyi oldu azaltacağım çok teşekkür ederimmm
Es Selamu aleyküm bende aynı şeyleri yaşadım ve kurtuldum. Sabret, ibadet et, boş kalmasın zihnin kalbin ilim öğren. Bana yaz konuşalım.Arkadaşlar S.a.
Ben okb hastasıyım. 1 yıl önce bugünlerde ilaç tedavisine başladım. Takıntılarım vesvese, dini konulardan geliyor. Gün içinde bir şey oldu mu dini konular hakkında acaba dinden mi çıktım acaba şirk mi koştum diyip şehadet ediyorum geçen sene intihara kadar gittim fakat yapmadım. Gün içinde sürekli göz kapağımı kapatıp açarken onu kontrol altına almaya çalışıyorum Vb. Saçma evet çok saçma gözüm çok ağrıyor bunu yaparken bir şey oluyor. Acaba dinden mi çıktım diyip şehadet getirip ALLAH a dua ediyorum ve bu durum beni çok yoruyor ne yapmam gerek?
Not: LÜTFEN KALDIRMAYIN BAŞKA KONUŞACAĞIM YER YOK SADECE BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
ne yaptın konuşabildin mi ?tamamdır konuşacağım en kısa zamanda sağolasın.
estağfurullah takıntı ve kaygı için verilen bir ilaçtı benim arkadaşlarım bana önerdiler belki bir faydası olur diyerekten seninde haberin olsun dedim. Peki sen doktora gittiğinde ne dedin yani sen mi bu ilaca başlasam iyi olur dedin yoksa o mu sana bunu verelim dedi? Ama şunu da söyleyeyim , yan etki olarak epey sorun yaşayan arkadaşlarım da oldu . İlk başlarda kaygını üst seviyelere kadar götürebilir ve depresif ruh haline sokabilir ama ısrarla devam edersen ve aldırış etmez isen o zaman inşallah bir sorun olmaz .Merak etme içini ferah tut. Namazını da kılmaya çalış , salavat getirmenin de epey faydası olur . Allah yardımcın olsun.evet bu pazartesi gittim ve dediğn ilacı aldım pskiyatriden,anafranil. ALLAH razı olsun 4 gün oldu ama yavaş yavaş bi faydası var gibi hissediyorum birde anyzl diye bir ilaç yazdı onu sabah anafranili akşam atıyorum çok teşekkür ederim cidden.
tamamdır işin rast gele .Allaha emanet olben dedim ilacı dostum birde kendi ilaç yazdı. ikisini kullanıyorum inşAllah pes etmek yok namazımıda dikkat etmeye çalışıyorum inşAllah geçicek sağolasın her şey için