Turkishkebab
Jüpiter Yolcusu
Selam baylar, yazılarımı takip edenler bilir ben bu sene yks ye gireceğim ve açık lisedeyim. Daha fazla ders calsima amacıyla uyku süremi 8 saatten 6 saate düşürdüm. 12-8 arası uyurken 11-5 arası uyumaya başladım. Hava karanlikken daha rahat çalışacağımı bildiğim icin bana hem süre hem verim olarak katkı sağlayacağını düşündüm.
1 aya yakındır 6 saat uyuyorum ve yan etkileri oldukça fazla oldu benim için.
*Odaklanma eksikliği
*İrade eksikliği
*Psikolojik sorunlar.(Evde yanlız çalışıyorum ve ailemi akşam saatleri görüyorum erken uyuduğum için de günümün 20-22 saatini yanlız geçiriyordum. 8 saat uyuduğum zamanlarda bu yanlizlik ve psikolojik etkiler daha azdı.)
*Rüya görmem azaldı. (Rüyanın da beyni rahatlattıgı biliniyor)
*Uykulu hâl. İlk bir hafta normaldir dedim ama son gün bile uykum geliyordu fiziksel aktivitem az olsa bile.
*Ani düşünme durması. Odaklanmamın azaldığını söylemiştim ama odaklanabilsem bile ani bir şekilde beynimin durduğunu hissediyordum. Örneğin bir asal sayı fark sorusunda 4 durum var diyelim. 2 durumu yapıp 3. Durumda soruda ne dediğini unutuyordum.
*Son olarak kan değerlerime baktırdım ve beyaz kan hücrelerim düşmüş. Bu bilimsel sayılmaz sadece uyku etki etti de demiyorum ama ilgili olduğunu düşünüyorum.
8 saat uyumaya devam edeceğim kötü bir tecrübe oldu.
1 aya yakındır 6 saat uyuyorum ve yan etkileri oldukça fazla oldu benim için.
*Odaklanma eksikliği
*İrade eksikliği
*Psikolojik sorunlar.(Evde yanlız çalışıyorum ve ailemi akşam saatleri görüyorum erken uyuduğum için de günümün 20-22 saatini yanlız geçiriyordum. 8 saat uyuduğum zamanlarda bu yanlizlik ve psikolojik etkiler daha azdı.)
*Rüya görmem azaldı. (Rüyanın da beyni rahatlattıgı biliniyor)
*Uykulu hâl. İlk bir hafta normaldir dedim ama son gün bile uykum geliyordu fiziksel aktivitem az olsa bile.
*Ani düşünme durması. Odaklanmamın azaldığını söylemiştim ama odaklanabilsem bile ani bir şekilde beynimin durduğunu hissediyordum. Örneğin bir asal sayı fark sorusunda 4 durum var diyelim. 2 durumu yapıp 3. Durumda soruda ne dediğini unutuyordum.
*Son olarak kan değerlerime baktırdım ve beyaz kan hücrelerim düşmüş. Bu bilimsel sayılmaz sadece uyku etki etti de demiyorum ama ilgili olduğunu düşünüyorum.
8 saat uyumaya devam edeceğim kötü bir tecrübe oldu.