Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Üniversite Okumak Istemiyorum. Ne Yapacağım?

• Konuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Misafir
Arkadaşlar bu konuyu sildim. Konuda üniversite okumak istemediğimi çünkü üniversite okumak için bir neden bulamadığımı yazmıştım.

Ancak nedenimi buldum sanırım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sanırım üniversiteyi yanlış anlamışım. Üniversite sadece eğitim almak demek değil. Bunu şu yüzden söylüyorum: Bu yazıyı yazarken zaten ben" internetten kendi imkanlarımla yazılım öğrenebiliyorum neden üniversite okuyayım ki?" diye düşünüyordum. Bu düşüncelerim değişti.

"Universite okumamani anlayabilirim fakat hatirlamak da yarar gordugum birsey varsa o da universite nin bir ocak gorevi gordugudur.Bu betimlemeyi yapıyorum,cunku sen ocaksiz ekmek pisirebilirsin fakat ocakta daha hizli pisicektir."

bu mesaj gerçekten beni etkiledi, resmen üniversiteye bakışımın değişmesini sağlayan asıl şey buydu.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Üniversite konusunda maalesef ülkemiz pek iyi değil. Bir avantaj dezavantaj durumu yapmalısın. Üniversiteye sadece gidip ders aldığın bir mekan olarak bakma. Orda yurtta kalırsın , kampüs ortamı vardır, yeni kişiler, kulüpler, projeler, bazı kafa hocalar... Yani ufkunu açabilecek bir sürü olay vardır. Üniversiteye gitmelisin bence . Beğenmez isen dersleri biraz boşverip kazandığını yeni bakış açıları ile kendini yeni limanlara yöneltirsin. Bazen en ufak bir söz, insanda ne yüce etkiler bırakabiliyor.

Lazkopat

Emektar Üye
Merhaba arkadaşlar son 4 aydır YKS için neredeyse hiç çalışmadım ve bunun için suçluluk hissetmiyorum. Çünkü artık üniversite okumak istemiyorum. Ders çalışmak için nedenim üniversite okumaktı ancak şu anda en ufak bir üniversite okuma isteği yok bende. Ancak okumak zorundayım. Çünkü yazılım alanında çalışmak istiyorum fakat üniversite okumazsam iş bulmam imkansız gibi bir şey. Sizce ne yapmalıyım? Ders çalışmak için bir nedenim yokken çalışmak çok mümkün gözükmüyor. Bunun dışında TR 'deki üniversitelerin durumu ortada. En yüksek puanlı üniversiteler dışında düzgün eğitim alabileceğiniz hiçbir okul yok. Üniversite okumak istemememin bir sebebi de bu.
Ben yazılım alanında çalışmak istiyorum ve üniversite okumak gerekli diye düşünüyorum. İyi bir üniversite olmasa da apartmandan bozma olmayan orta halli bir üniversitede bir yandan okuyup bir yandan yazılım işinde çalışmaya başlamak iyi olur diye düşünüyorum. Hem erasmus gibi bir fırsat ta var. Bence üniversiteye gitmelisin.

Barrypepa

Venüs Yolcusu
Universite okumamani anlayabilirim fakat hatirlamak da yarar gordugum birsey varsa o da universite nin bir ocak gorevi gordugudur.Bu betimlemeyi yapıyorum,cunku sen ocaksiz ekmek pisirebilirsin fakat ocakta daha hizli pisicektir.

Son düzenleme:
M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Merhaba arkadaşlar son 4 aydır YKS için neredeyse hiç çalışmadım ve bunun için suçluluk hissetmiyorum. Çünkü artık üniversite okumak istemiyorum. Ders çalışmak için nedenim üniversite okumaktı ancak şu anda en ufak bir üniversite okuma isteği yok bende. Ancak okumak zorundayım. Çünkü yazılım alanında çalışmak istiyorum fakat üniversite okumazsam iş bulmam imkansız gibi bir şey. Sizce ne yapmalıyım? Ders çalışmak için bir nedenim yokken çalışmak çok mümkün gözükmüyor. Bunun dışında TR 'deki üniversitelerin durumu ortada. En yüksek puanlı üniversiteler dışında düzgün eğitim alabileceğiniz hiçbir okul yok. Üniversite okumak istemememin bir sebebi de bu.
Yani vereceğim örnek klasik ama senin şuan tek görevin var ders çalışmak. İstesende istemesende durum bu. Kalmış şurada 2 ay. 2 ayda da çok şey değişir çalışmaya devam et elinden geleni göster. Türkınsların ünileri kötü,eğitim sistemi kötü vs. bunların şuan eleştirmenin zamanı değil. Puanın gelince uzun uzadıya düşünürsün. Önceliklerin belli. Sınavı kazamak. Mutlaka konulara öncelik verme sırasıyla doğru orantılı davran.

purplesox05

Mars Yolcusu
Dostum yazdıklarından anladığım kadarıyla sana şunları söylemek isterim. Kendinle çeliştiğinin farkında ol. Diyorsun ki yazılımcı olmak istiyorum ve bunun için üniversite okursam iş sahibi olabilirim, diyorsun fakat aynı zamanda üniversite okumak için bir nedenim yok diyorsun. Burada çıkacak sonuç çok basit aslında: Sen üniversite sınavına çalışmadın ve beynin geri kalan zamanda çalışmamak için bahane üretiyor. Mızmızlanmayı bırak ve ders çalış, foruma da girme!

AntiRelapse

Mars Yolcusu
Üniversite okumak şart ancak okumadan da belirli düzeyde eğitim alabilirsin internette doğru araştırma yapmayı bilirsen yüzlerce ücretsiz dergi, makale, video ve eğitim setlerine ulaşabilirsin ancak anlayacak düzeyde temelin olmadığı zaman bir anlamı yok. Sınava hazırlık dönemi sıkıntılı geçiyor ve tahmin ediyorum ki mezuna kalmışsın. Sosyal medya kullanıyorsan sağda solda üniversite okumayın, bir anlamı yok gibisinden yazılar da okumuşsundur bunlar toplumun ancak %1'lik kısmını ilgilendiren işler. Çok iyi bir üniversite kazanmasan bile aile evinden uzaklaşıp kısmen kendi ayakların üzerinde durman ve üniversite de bulabileceğin farklı ilgi alanları sayesinde belki farklı bir alanda ilerlersin bunu düşündün mü?. Şahsen bende ilk başlarda açık öğretim düşündüm sonra online eğitimi savundum ancak üniversite ortamına girdiğin zaman bu fikrim çok değişti ve kendimi okuduğum bölüm dışındaki alanlarda da geliştirmeye başladım. Üniversiteye gitmediğin için orayı sadece "eğitim" odaklı düşünüyorsun ancak emin ol daha değişik ve ilgilenebileceğin alanlar ve fırsatlar var.

M

Misafir

Misafir
Dostum yazdıklarından anladığım kadarıyla sana şunları söylemek isterim. Kendinle çeliştiğinin farkında ol. Diyorsun ki yazılımcı olmak istiyorum ve bunun için üniversite okursam iş sahibi olabilirim, diyorsun fakat aynı zamanda üniversite okumak için bir nedenim yok diyorsun. Burada çıkacak sonuç çok basit aslında: Sen üniversite sınavına çalışmadın ve beynin geri kalan zamanda çalışmamak için bahane üretiyor. Mızmızlanmayı bırak ve ders çalış, foruma da girme!
Kısmen haklısın sanırım ama üniversite sınavına çalıştım hatta üniversite için mezuna kaldım ve kötü bir seviyede değilim.(Bana göre) Hatta MSÜ sonucum 48k geldi. Gerçek sınavda da TYT'de yapmayı hedeflediğim sıralamada bu aslında.

Biraz sert bir mesaj yazmışsın sanki :D

izleyici1

Yoda
üniversite sana bir şey vermez
ama sana 4 senelik bir vakit verir
o vakti kendini geliştirerek kullanabilirsin
üniversiteye gitmezsen
evde boş oturduğun için ailen sana duygusal ve maddi baslı yapabilir
birde yazılım konsantrasyon odaklanma ister
sağlıklı beslenme ruh sağlığı ister
eğer seviyorsan bu işe gir

M

Misafir

Misafir
Üniversite okumayıp Glenn Stearns gibi kendine güveniyorsan yol senindir. Bu üniversite okuyacağın 4 seneyi kafanı kitap başından ayırmadan kendini geliştirerek geçiremiyorsan geç üniversiteni oku derim elinde bir diploman olur. En azından rüştünü ispat etmiş oluyorsun orada. Para problemse de burs alırsın alamazsan da bırakırsın herhangi bir kaybın olmaz. Kısacası geriye dönüp bakınca keşke okumasaymışım diyen azdır keşke okusaydım diyen çoktur bence.
Cevabın için teşekkür ederim. Düşününce bu kadar disiplinli olamam gibi geliyor.

Kemal K.

Mars Yolcusu
Kısmen haklısın sanırım ama üniversite sınavına çalıştım hatta üniversite için mezuna kaldım ve kötü bir seviyede değilim.(Bana göre) Hatta MSÜ sonucum 48k geldi. Gerçek sınavda da TYT'de yapmayı hedeflediğim sıralamada bu aslında.

Biraz sert bir mesaj yazmışsın sanki :D
netler kaçtı hocam

ugur5

Muhafız
1- Üniversiteden mezun olmadan istediğin kadar yazılım öğren üniversite mezunu biriyle aynı maaşı alamayacaksın aynı zamanda üniversitede verilen kod derslerinde kodlamanın temel mantığını öğrendiğin için yazılım dili öğrenmen, kavraman ve kod yazabilmen kat kat hızlanıyor.
2- Üniversiteye gidersem daha iyi bir neverfap süreci geçiririm düşüncesi beyin yıkamanın eseridir. Neverfap amaç değil araçtır. Lütfen, pmoyu bırakmak kolay bir şey bırak ve kurtul hem üniversite için çalışmak hem üniversitede çalışmak senin için kolaylaşacak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6