Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreçteyken Libido Yüksekliği (Soru)

punisher1103

Yeni Üye
Arkadaşlar nofapta iken normal olarak libido yüksek oluyor. Bunun sonucu olarak da normalde ilgi duymayacağımız kadınlara ilgi duymaya başlıyoruz. Belki de sevmediğimiz bir kadını seviyoruz zannediyoruz. Bunun önüne nasıl geçebilirim. Meriç gibi olmak istemiyorum.

CİNGÖZRECAİ

Kibar Serseri
Hocam tam bu konuda çok kez çeşitli hatalara düşmüş, iyi kötü anılar geçirmiş olan bir arkadaş olarak sana iki tavsiye verebilirim,birincisi kadınlar konusunda bazı kriterlerin olsun ve bunlardan ne olursa olsun taviz verme. Gerçekten mantıklı ve sana uyumlu kriterler belirlediğinde oturup biraz düşündüğün anda kızın çekiciliğinden önce aklına kriterlerin geliyor. İkincisi de kızdan delilercesine hoşlanıyor olsan bile işleri ciddiye bindirmediğiniz bir arkadaşlık/flört dönemi geçir ve bu dönemi olabildiğince uzun tut.

Ayrıca metinde bir detay dikkatimi çekti, normalde ilgi duymayacağım kadınlar demişsin hocam. Yani normalde dediğin dönem düzenli pmo yaptığın dönem mi oluyor? Şunu kabullen sen artık nofap yapan bir insansın ve hayatın boyunca dönmeyeceksin. En azından dönmemek istiyorsan bu mentalde olmalısın. Yani sen artık libidon yüksek yaşayacaksın. Demek ki senin normal olarak ilgi duyduğun kadın buymuş. Normalin buymuş yani. Asıl anormal olan halin önceki halin.

punisher1103

Yeni Üye
Hocam tam bu konuda çok kez çeşitli hatalara düşmüş, iyi kötü anılar geçirmiş olan bir arkadaş olarak sana iki tavsiye verebilirim,birincisi kadınlar konusunda bazı kriterlerin olsun ve bunlardan ne olursa olsun taviz verme. Gerçekten mantıklı ve sana uyumlu kriterler belirlediğinde oturup biraz düşündüğün anda kızın çekiciliğinden önce aklına kriterlerin geliyor. İkincisi de kızdan delilercesine hoşlanıyor olsan bile işleri ciddiye bindirmediğiniz bir arkadaşlık/flört dönemi geçir ve bu dönemi olabildiğince uzun tut.

Ayrıca metinde bir detay dikkatimi çekti, normalde ilgi duymayacağım kadınlar demişsin hocam. Yani normalde dediğin dönem düzenli pmo yaptığın dönem mi oluyor? Şunu kabullen sen artık nofap yapan bir insansın ve hayatın boyunca dönmeyeceksin. En azından dönmemek istiyorsan bu mentalde olmalısın. Yani sen artık libidon yüksek yaşayacaksın. Demek ki senin normal olarak ilgi duyduğun kadın buymuş. Normalin buymuş yani. Asıl anormal olan halin önceki halin.
Yazdığın birinci paragraf çok iyi, kafama yattı. İkinci paragraf için şunu söyleyebilirim ki mesela bir kızla konuşuyorum hatta baya ileri düzeye varacak şekilde bir durumda oluyoruz. Sonra mast yaptığımda, onunla konuştuğum şeyler aklıma gelince diyorum ki ben ne demişim a. Mast yaptıktan sonra daha mantıklı düşünüyor gibi hissediyorum.

CİNGÖZRECAİ

Kibar Serseri
Dediğin kısmı şimdi biraz daha anladım, böyle baktığımız zaman ilk aşamada sanki libido tarafından yönetilen bir beyin var ikinci aşamada ise mast sonrası bir anda libido düşüklüğü ile asıl mantıklı olan bu tarafmış gibi.

Evet libido cidden insana hatalar yaptırabilir ama bence öğretici de bir yönü var. Çünkü sonuçta o şekilde yaşamayı öğreniyorsun. Ayrıca nofapin kattığı kadın objeleştirme düşüncesinin azalması da büyük bir fayda. Bu sayede görüştüğümüz kişileri karakterine önem vererek daha fazla düşünerek seçebiliriz. Tabi bunlar hem nofap yapıp hem de güzel bir mental geliştirirsek olur.

Kriter tanımını genişleteyim sadece görüştüğün kızın karakteriyle ilgili olmamalı bir ilişkide neyi yaparsın neyi yapmazsın neyi onaylarsın neyi onaylamazsın tarzı. Bunlar da aşırıya kaçmaları , pişmanlıkları büyük oranda önlüyor. Libidonun yaptırabileceği hataları büyük ölçüde azaltıyor.Ve kendi sınırlarını çizmiş oluyorsun bu da bence çok önemli.

Bir de hocam yapılan hatalar bir noktada da öğretici oluyor onu kaçırma derim, evet bu kadar şey yazdım tabi sen ne kadarını mantıklı bulursun,uygularsın bilmem ama bazı şeylere biraz dikkat et yeterli bence.

CİNGÖZRECAİ

Kibar Serseri
Nofapın ilerleyen dönemlerinde bu etki düşer ve libido dengeye gelir desem yanılır mıyım hocam.
Çok uzun süre seriler yapmış biri olmamakla birlikte mezunların okuduğum yazılarından, nofap hakkında söylenenlerden dolayı bence çok doğru tespit. Bir kere nofap başlı başına bir frontal korteks yani mantık merkezi geliştirme pratiği. Bu konular en başta fayda sağlayacağı şeylerden. Ama bu tarz kafa yapısı değişimleri uzun süreli ve çok verimli geçen süreçler sonucunda yaşanıyor zannımca. Ben de hep buna çabalıyorum.

punisher1103

Yeni Üye
Çok uzun süre seriler yapmış biri olmamakla birlikte mezunların okuduğum yazılarından, nofap hakkında söylenenlerden dolayı bence çok doğru tespit. Bir kere nofap başlı başına bir frontal korteks yani mantık merkezi geliştirme pratiği. Bu konular en başta fayda sağlayacağı şeylerden. Ama bu tarz kafa yapısı değişimleri uzun süreli ve çok verimli geçen süreçler sonucunda yaşanıyor zannımca. Ben de hep buna çabalıyorum.
Teşekkür ederim hocam aktardıklarınız için

kral6666

Yoda
Arkadaşlar nofapta iken normal olarak libido yüksek oluyor. Bunun sonucu olarak da normalde ilgi duymayacağımız kadınlara ilgi duymaya başlıyoruz. Belki de sevmediğimiz bir kadını seviyoruz zannediyoruz. Bunun önüne nasıl geçebilirim. Meriç gibi olmak istemiyorum.
Dostum şöyle ki uzun süre pmo yapmış kişiler genelde yalnız insanlar oluyor, bunun sonucu olarak kadınlar tarafından ilgi gösterilince bu hoşuna gidiyor yani anlayacağınız aslında normal bir husus bir kadından hoşlanmak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6