Ben PMO bağımlılığını bırakma sürecinde mümkün mertebe dışarıya çıkma,süreci dışarıda geçirme taraftarıyım.
Evde olduğum süre zarfında ise kitap okuyordum,birçok konu hakkında internetten birşeyler araştırıyordum,Dizi-Film izlerdim,spor yapardım,bazen oturur kendim-hayatım-geleceğim hakkında düşünür ve bunlarla alakalı birşeyler yazar çizerdim.
En kötü ihtimalde ise bilgisayarımdan oynarken keyif alabileceğimi düşündüğüm bazı oyunları açar oynardım.
Mesela benim oynamaktan en çok keyif aldığım oyunlardan biri Pes 2013,gerçekten çok sevdiğim bir futbol oyundur.
Ben bu oyunu açardım,bi oynamaya başlardım,PMO filan umrumda olmazdı.
Bağımlılığını bırakma sürecinde kendine yapacak birşey bulamıyorsan,en kötü ihtimalde yaptığında sana PMO kadar zarar vermeyecek keyif alacağın başka şeyler bul ve o şeyleri yap.
Bu süreçte PMO bağımlılığını tetikleyecek uyaranlardan mümkün mertebe kaçınmaya bak.
Sınavın varmış,sen zaten olabildiğince sınavını ve sınav sonrasında neler olabileceğini odak noktası haline getir ama kendinide aşırı derecede kaygılandıracak birşeylerin içinede asla sokma.
Sana birçok şey için işine yarayacak önemli bir tavsiyede bulunacağım:
Birçok şeyde dengeyi esas al-ölçülü olmaya bak-sakına birşeyleri abartma-kendini kaybedeceğin ve ölçüyü kaçıracağın birşeylerden uzak durmaya bak.