Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sürecin Ilk Günleri Çok Zorlanmak

Gaucho

Yoda
Sorunum belli arkadaşlar. İlk günler çok uyuşuk olduğum için hiç bir şey yapasım gelmiyor. Zorluyorum kendimi az buçuk bir şeyler oluyor. Onun dışında kalan vaktim boş kaldığı için krizler vs yokluyor. İlk 2 hafta için nasıl bir tavsiye verebilirsiniz ?

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
Sorunum belli arkadaşlar. İlk günler çok uyuşuk olduğum için hiç bir şey yapasım gelmiyor. Zorluyorum kendimi az buçuk bir şeyler oluyor. Onun dışında kalan vaktim boş kaldığı için krizler vs yokluyor. İlk 2 hafta için nasıl bir tavsiye verebilirsiniz ?

Bende bu problemden müzdariptim , eğer zor geliyorsa sorumluluklarının hepsini yapamasan bile bir kısmını yap , gücün neye yetiyorsa ama yap.Eğer evde kalmış ve hiç bir şey yapasın gelmiyorsa öylece evde oturma dışarıya çık , olası krizin karşısını al , pmo canavarını daha küçücükken öldür büyümesini bekleme.Sürecin başlarındayken evde çok az kalmanı bol bol dışarıya çıkmanı tavsiye ederim , yani sadece yürüyüp temiz hava alıyorsun , bedava ,üstelik faydalı.

Gaucho

Yoda
Hocam sınavada 30 gün kaldı şimdi mezuna kalacağım ama yinede çalışmam lazım kütüphaneye gideceğim artık yani

UyKuSuZuM

Mars Yolcusu
Hocam sınavada 30 gün kaldı şimdi mezuna kalacağım ama yinede çalışmam lazım kütüphaneye gideceğim artık yani
Sana birşey söylim mi bu sene bir pmo bağımlısı olarak keşkelerimden bir tanesi kütüphaneye gitmemekti şuan öyle faydası var ki o yolda yürümek bile iyi geliyor

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti

Tam da bunun için bir içeriğimiz var.

Sametak256

Jüpiter Yolcusu

Bağımlılığını bıraktıktan sonra kendinde bazı belirtiler görülmeye başlayacak,bu belirtileri doğru bir şekilde okumak ve bağımlılığını bırakma sürecinde hangi evrede olduğunu bilmek sana PMO bağımlılığını bırakmak noktasında kolaylık sağlayabilir.

Sametak256

Jüpiter Yolcusu
Ben PMO bağımlılığını bırakma sürecinde mümkün mertebe dışarıya çıkma,süreci dışarıda geçirme taraftarıyım.
Evde olduğum süre zarfında ise kitap okuyordum,birçok konu hakkında internetten birşeyler araştırıyordum,Dizi-Film izlerdim,spor yapardım,bazen oturur kendim-hayatım-geleceğim hakkında düşünür ve bunlarla alakalı birşeyler yazar çizerdim.
En kötü ihtimalde ise bilgisayarımdan oynarken keyif alabileceğimi düşündüğüm bazı oyunları açar oynardım.
Mesela benim oynamaktan en çok keyif aldığım oyunlardan biri Pes 2013,gerçekten çok sevdiğim bir futbol oyundur.
Ben bu oyunu açardım,bi oynamaya başlardım,PMO filan umrumda olmazdı.
Bağımlılığını bırakma sürecinde kendine yapacak birşey bulamıyorsan,en kötü ihtimalde yaptığında sana PMO kadar zarar vermeyecek keyif alacağın başka şeyler bul ve o şeyleri yap.
Bu süreçte PMO bağımlılığını tetikleyecek uyaranlardan mümkün mertebe kaçınmaya bak.
Sınavın varmış,sen zaten olabildiğince sınavını ve sınav sonrasında neler olabileceğini odak noktası haline getir ama kendinide aşırı derecede kaygılandıracak birşeylerin içinede asla sokma.

Sana birçok şey için işine yarayacak önemli bir tavsiyede bulunacağım:
Birçok şeyde dengeyi esas al-ölçülü olmaya bak-sakına birşeyleri abartma-kendini kaybedeceğin ve ölçüyü kaçıracağın birşeylerden uzak durmaya bak.

Son düzenleme:

Gaucho

Yoda
tek tek teşekkür ederim hepinize dediğiniz gibi yapacağım bakalım özellikle ders yapamıyorsam bile en kötü 1 2 saat oyun oynar kitap okur dışarı çıkarım ama olabildiğince odağım farklı noktalarda olmalı demek ki ilk günler

Sametak256

Jüpiter Yolcusu
tek tek teşekkür ederim hepinize dediğiniz gibi yapacağım bakalım özellikle ders yapamıyorsam bile en kötü 1 2 saat oyun oynar kitap okur dışarı çıkarım ama olabildiğince odağım farklı noktalarda olmalı demek ki ilk günler
Birde dostum hayatında birşeylere odaklanamamayıda kafana fazla takma,
tamam hayatının merkezine koyduğun bir odağın olsun,tabi buda iyi bir hayat amacı olmalı.
Sen bu dünyada ne yaparsan yap,
ne yaşarsan yaşa,önemli olan o hayat amacı olarak hayatının merkezine koyduğun şeye bir şekilde geri dönebilmek,bunu yapabildikten sonra başka şeylerde odağının inişli-çıkışlı olmasını sen kafaya fazla takma.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6