Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreç Takıntısından Nasıl Kurtulurum Ve Nasıl Sürecime Denge Getiririm

DjMicCheck

Yeni Üye
Selamlar arkadaşlar Neverfap ten 5.5 senedir haberdarım. En uzun sürecim 30 gün,
Sürekli relapse oluyorum şu ansa 3 günlük süreçteyim tavsiyelerinizi lütfen esirgemeyin
Öncelikle antidepresan ve antipsikotik kullandığım için beynimin bi kısmı rahat gibi olsa da bir kısmı uçmuş gibi.Hâl böyle olunca 5 dk. Önce nofap faydaları okurken 5 dk. Sonra sanki o bilgiler uçuyor evet süreci muhafaza edeceğim derken yarım saat sonra kendimi süreci bozarken buluyorum zamandan kopuğum süreci korumayınca adeta potansiyelini eriten bir kişi gibi oluyorum binbir vesveseli takıntılı yorgun depresif içhuzurunu kaybetmiş gergin falan oluyorum onun dışında en çok merak ettiğim arkadaslar ben korkuyorum sürecimi bozucam korkusuyla bilgisayar oyunu bile oynamaya korkuyorum evimizin altında bodrum katı var bilgisayar orda biraz oyun oynuyim desem rahatlıkla aklım müstehcenliğe kaysa yasaklı sitelere geçiş yapabilecegʻim bi ortam ki zaten söyĺedim zamandan kopuğum süreç önemli diyen ben yarım saat sonra süreci bozuyorum şimdi sizden maddeler halinde sorularıma yanıt vermenizi isteyecegʻim kendi süreçlerinizi göz önünde bulundurun.
1 ilaçlarımın verdiği bu süreçten zamandan kopukluğu vitamin b12 omega takviyeleri falan düzeltir mi
2 süreç takıntımdan nasıl arınırım ama aynı orantıda sürecimde takıntı yapmasam da nasıl ilerlerim
3 nofap i muhafaza ederken film dizi izlemek kitap okumak oyun oynamak nasıl bi denge getirebilirim dediğim gibi aklım çabuk kayıyor pmo ya bodumdaki odamda ama ömürboyu oyun da
oynamayacak halim yok neler önerirsiniz
4 hem bipolar olup ilaç kullanan hem de nofap sürecinde olan arkadaşlar benle mesajlaşabilir mi forumdan 7 senedir ilaç kullanıyorum neverfap ten 5.5 senedir haberdarım birbirimize yardımcı olmamız açısından

Samuray

Admin
Forum Yöneticisi
Bu tarz durumlarda birinci önceliğe süreci oturmaktan ziyade yaşam tarzı değişikliği daha faydalı olabilir. Yaşamına düzenli spor (özellikle ağırlık kaldırma olabilir), çalışma disiplini ve amacına uygun bir beslenme programını entegre edersen bu alışkanlıklar zamanla senin gerek algını gerekse süreçteki staminanı da arttıracaktır. Şimdi kendi tecrübelerime dayanarak sorularına fikirlerimi yazayım:

1- Kaliteli bir omega takviyesi kullanman stresi ve dolaşım sistemini düzene sokar, tavsiyemdir. B12 ise eksiklik yoksa öyle çok da matah bir şey değil ama kullanabilirsin zararı yok. Eksik ise mutlaka kullanman lazım, o da kan testiyle anlaşılır.

2- Üstte bahsettiğim gibi yaşam tarzı değişiklikleri odağını süreçten başka şeylere de çekeceği için (özellikle spor) otomatik olarak takıntın azalacaktır.

3- Şimdilik abartmadan oyuna, diziye, filme vs. devam edebilirsin ancak bunlar sporun, beslenmenin, çalışma disiplininin önüne geçmemeli. Kitap okumada ise sınır yok zaten. Dediğim şeyleri belirli bir süre düzenli yaptığında hem süreçte ilerlerken farkındalığının arttığını fark edeceksin hem de yeni iyi alışkanlıklar edinmek de isteyeceksin.

4- Bu konuda söyleyebileceğim tek şey süreç uğruna ilaçları aksatmamak olur. Daha öncesinde depresyonla yıllarca uğraşıp başaramayan, daha sonrasında ilaç kullanımıyla hayatı gerçekten düzene giren üyeler gördüm. Eğer beyinde dopamin hariç hormonal bir dengesizlik vs. varsa neverfap bunu çözmeyecektir zaten.

theUNİVERSE

Yeni Fapstronot
Kardeşim kafada bitirmek çok önemli birşey,kafada bitirmek için pmonun zararları ve senin problemlerine neden olanın pmo olduğunu öğrenecek binlerce kaynaklar oku,okudukça güçlü olmak isteyecek, gerçeklikten uzaklaştığını göreceksin,bu arada geçmişinde pmo varsa sil geçmişi :) eğer yeni sekme açtığında orda girdiğin pmo video ismi çıkarsa o bile seni çeker, görme,ve tabii ki izlesen bile otokontrol sende olmalı,yok abi mastürbasyon yapmak istemiyorum, evlenince çocuklarımın olması için o işi o şekilde yaşamak istiyorum,depomu boşaltmak,kendime zarar vermek,fabrikama zarar vermek istemiyorum,çocuklarımın ölmesini istemiyorum de, umarım hepimiz basaricaz sonsuza kadar dostum:)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6