3 sene önce ağır sosyal fobi yaşadım şuan daha iyiyim tabiki çok daha iyiyim hatta ama hâlâ hâlâ bir kızdan hoşlanınca yanındayken yüzüm ısınmaya ellerim terlemeye kalbim hızlı atmaya başlıyor tır çarpmış gibi oluyorum ve basit bir selamı bile veremiyorum sadece kızlar için değil bir öğretmenle falan konuşurken de gerildiğimi hissediyorum benden yaşça büyük insanlarla konuşurken de aynı şekilde ben artık bundan bıktım bunu kırıp atmak istiyorum özgüvensizliğimi kibirle maskelemeye çalışsamda içimde hep o soru oluyor ya yetersizsen?
Nofap etkili olur elbette.
Yalnız bana kalırsa sosyal fobiyi yenmenin tek yolu korktuğun şeyden kaçmamak ve üzerine gitmek. Bir kızdan mı hoşlandın, yüzün kızarsa da selam ver. Öğretmenle konuşman mı gerekiyor, elin terlese de konuş. Sorununun üzerine git ve kısa konuşmaların sayısını artır. Tekrar ettikçe yüz kızarmaların ve el terlemelerin azalacak.
Ne kadar çok yaparsan o kadar iyi. Bir süre sonra bir de bakmışsın ki kızlarla, öğretmenlerle ya da yaşça büyüklerle konuşmak sıradan bir şey haline gelmiş.
Kaçarsan sorunların devam eder. Üzerine gidersen azalır. Sosyal fobinin bütün olayı bu.
Kimse mükemmel değil. Herkesin bir eksiği var. Sende varsa karşındakinde de var. Hatta bir büyüğünde ve öğretmeninde de var. O yüzden kimseyle konuşmaktan çekinme.