Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sınav Senesi Spor

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
Merhaba sevgili nf ailesi

Ben 11. Sınıfa giden meslek liseli bir gencim
Uzun zamandır spor yapma işini erteliyorum veya pes ediyorum ama şu aralar spor disiplinini sağladığımı düşünüyorum
Neverfap sürecinde de bana yardımcı oluyor
Galiba bu işi biraz abartıyorum YouTube gibi yerlerden fitness konusunda bilgiler alıyor kendimi geliştiriyorum
Ama bir gün yatağımda üniversite hayallerinin hedeflerinin gittiğini onun yerine kas hareketleri vs. Bilgilerinin geldiğini fark ettim ve ister istemez garip oldum
Lan noldu ...
Bu spor ve ders işi sizce aynı anda yürür mü yaz da geldi ince kollarım ve göbeğim özgüvenimi düşürüyor rahatsız ediyor.

Hepden sağlıksız besinlere ve 0 harekete dönüp üni sınavına mı odaklanmalıyım çoğu kişi gibi ?

Önerilerinizi bekliyor olacağım.

Sarkå

Ay Yolcusu
acıkcası bende aynı durumdayım ama ben 12. sınıfım bana kalırsa derslere odaklanmalısın ünide spora başlarsın ayrıca kas yapmayı ortamlarda hava atmak için istiyorsan kasın havası da bi yere kadar iyi bir gelecek daha önemli ayrıca formada olmak için illa spor yapmana gerek yok misal ben 67 kiloyum şuan vücud yağ oranımda aşırı düşük yağsız vücud ağırlığım 63 kg ve ben bunun için herhangi bir şey yapmadım çok yediğini düşünüyorsan ilk başlarda birkaç günlük su orucu yapabilirsin 2-3 gün yeterli olur ardından daha az yediğini fark edeceksin ben şuan sabah erkenden kalkıp ders çalışıyorum ve yulaf ile kahvaltı yapıyorum akşamda bir öğün yiyip günü kapatıyorum genelde (bi aralar günde 6 öğün yiyiyordum) onun dışında merdivenleri 2 şerli 2 şerli koşarak çıkıyorum oda zamanla bacak kaslarında etkisini göstermeye çalışıyor spor yapmadan spor yapan çoğu kişiden daha atletiğim ve her alanda onlara kafa tutabiliyorum çoğu yerde de geciyorum yani kısaca spor yapman çookta gerekli bir şey değil en azından derslerine çalışman gerekirken

BetraS

Mezun

Uzun zamandır spor yapma işini erteliyorum veya pes ediyorum ama şu aralar spor disiplinini sağladığımı düşünüyorum
Galiba bu işi biraz abartıyorum YouTube gibi yerlerden fitness konusunda bilgiler alıyor kendimi geliştiriyorum
Ama bir gün yatağımda üniversite hayallerinin hedeflerinin gittiğini onun yerine kas hareketleri vs. Bilgilerinin geldiğini fark ettim ve ister istemez garip oldum
Lan noldu ...
Bu spor ve ders işi sizce aynı anda yürür mü yaz da geldi ince kollarım ve göbeğim özgüvenimi düşürüyor rahatsız ediyor.

Hepden sağlıksız besinlere ve 0 harekete dönüp üni sınavına mı odaklanmalıyım çoğu kişi gibi ?

dostum bende 11.sınıfım ve dershaneye gidiyorum ama bu spor yapmama engel olmuyor okuldan geldigimde dersime calisiyor daha sonra spora gidiyorum eve dondugumde 1 saat kadar goz gecirip yataga uzaniyorum isini planlarsan yapabilecegini düşünüyorum

Darth Vader

Ay Yolcusu
Sporu derslerinin önüne koyma, en azından şuanlık, çok spor felan düşünme program oluştur kendine yap geç yani çokta düşünülecek bir tarafı yok zaten spor konusunda sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin yaptığım programı da atabilirim sana

Son düzenleme:

Savascı

Deneyimli Üye

Lan noldu ...

Bence devam ettir dostum ama kendine kısıtlama koymalısın.Fitness günde 3 saatten haftada maximum 9-10 saatini alır.Çok bir süre mi ? Bana kalırsa hayır.Ama videoları sürekli izliyorsan onlara bir netlik getirmelisin.Öncelikle youtube algoritması bir solucan deliği mekaniği gibi işler ve çıkılması imkansız hale getirir.Basit chrome eklentileriyle Youtube öneri ve ek videolarını tamamen kaldırabilirsin.Ve izlemek istediğin videoları hafta başından belirler ve programlarsan bunlar artık sana bir yük olmaktan kalkacak dostum.

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
Sporu derslerinin önüne koyma, en azından şuanlık, çok spor felan düşünme program oluştur kendine yap geç yani çokta düşünülecek bir tarafı yok zaten spor konusunda sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin yaptığım programı da atabilirim sana
Spor salonuna yazıldım birkaç gün oldu.
3 aylık aldık üyeliğim bitince eskisi gibi ev idmanına dönmeyi düşünüyorum.

Bu arda sorması ayıp hangi seviyedesiniz hocam.

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
dostum bende 11.sınıfım ve dershaneye gidiyorum ama bu spor yapmama engel olmuyor okuldan geldigimde dersime calisiyor daha sonra spora gidiyorum eve dondugumde 1 saat kadar goz gecirip yataga uzaniyorum isini planlarsan yapabilecegini düşünüyorum
Peki sizin planınız nasıl gün-saat olarak
Ve haftasonu nasıl bir program izliyorsunuz

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
acıkcası bende aynı durumdayım ama ben 12. sınıfım bana kalırsa derslere odaklanmalısın ünide spora başlarsın ayrıca kas yapmayı ortamlarda hava atmak için istiyorsan kasın havası da bi yere kadar iyi bir gelecek daha önemli ayrıca formada olmak için illa spor yapmana gerek yok misal ben 67 kiloyum şuan vücud yağ oranımda aşırı düşük yağsız vücud ağırlığım 63 kg ve ben bunun için herhangi bir şey yapmadım çok yediğini düşünüyorsan ilk başlarda birkaç günlük su orucu yapabilirsin 2-3 gün yeterli olur ardından daha az yediğini fark edeceksin ben şuan sabah erkenden kalkıp ders çalışıyorum ve yulaf ile kahvaltı yapıyorum akşamda bir öğün yiyip günü kapatıyorum genelde (bi aralar günde 6 öğün yiyiyordum) onun dışında merdivenleri 2 şerli 2 şerli koşarak çıkıyorum oda zamanla bacak kaslarında etkisini göstermeye çalışıyor spor yapmadan spor yapan çoğu kişiden daha atletiğim ve her alanda onlara kafa tutabiliyorum çoğu yerde de geciyorum yani kısaca spor yapman çookta gerekli bir şey değil en azından derslerine çalışman gerekirken
Ev idmanı sizce nasıl dumbell halter seti ile

BetraS

Mezun
Peki sizin planınız nasıl gün-saat olarak
Ve haftasonu nasıl bir program izliyorsunuz
okuldan 15.10 gibi cikiyorum eve gelmem 15.30 15.40 gibi oluyor bi yemek yiyip derse oturuyorum o gunu tekrar ediyorum 18.00 gibi spora gidiyorum 1.5 saat spordan sonra eve gelip dus aliyorum oturup 1 saat bazen 2 saat ders calisip sonra telefona falan bakiyorum yatmadan da az biraz kitap okuyorum hafta sonlari sadece cumartesi spora gidebiliyorum oda dershanem sabah oldugu icin

Tanjiro

Merkür Yolcusu

Lan noldu ...

Sınavıma 4 ay kaldı hala spor yapıyorum. Bu konuyu tartışmak bile saçma. Radikal bir fikir beyan ediyorum. Spor yapma diyenin tahtası eksiktir. Herkesin kullandığı antidepresanın verdiği dopamin 100 se 1 saatlik sporun verdiği dopamin 250. Bilimsel olarak kanıtlandı. Sakın ama sakın spor yapmamazlık yapma. Sakın. Bidaha sakın diyorum. 2x sakın. Sapsakın. Spor salonu uzaksa koşu yap. Koşu en iyi spordur. Ciğerlerin yanacak ama sonunda o kardiyoyu kazanacaksın. Kalbin seni beslemek için yeni damarlar yapacak. Vücudunun oksijen üretme dolayısıyla atp üretme potansiyeli artacak. Daha enerjik olacaksın. Vücut ağrıların bitecek. Kalp krizi riskin çok çok azalacak. Bacakların güçlenecek. Felan filan.

Darth Vader

Ay Yolcusu
Spor salonuna yazıldım birkaç gün oldu.
3 aylık aldık üyeliğim bitince eskisi gibi ev idmanına dönmeyi düşünüyorum.

Bu arda sorması ayıp hangi seviyedesiniz hocam.
Vücudum ülkemizin ortalamasına göre iyi fakat ben çok iyi beslenemiyorum ona rağmen üçgen bir vücuda sahibim, ama antrenmanlarımı iyi yaparım yani, 85 kgyim şuan

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6