Uyku döngülerine dikkat edebilirsin, eğer döngünün ortasında alarmın çalıyorsa uyanman çok zorlaşacaktır, uyansan bile 1-2 saat boyunca ölü gibi olursun. Tam uyku döngünü tamamladığın vakte alarmını kurarsan hem kalkman kolaylaşır hem de dinç uyanırsın. Bu uygulamayı kolaylaştırmak için bir
mevcut. Eksiksiz her gün yatmadan önce bu siteden bakarak alarmımı ayarlar öyle yatarım. Bir de erken kalkmak için bir amacın olmazsa beynin uyanmak yerine uyumayı tercih edecektir. Uyanıp yüzünü yıkadıktan hemen sonra yapacağın bir planın olsun. Beynin görevini tamamlama motivasyonu içerisinde olacak ve kalkman kolaylaşacaktır. Ben ne yapacağımı bilmediğim sabahlarda da kalkmayı başarıyorum ancak yüzümü yıkayıp odaya geldikten sonra hiçbir planım olmadığını fark ediyorum, beynimi harekete geçirmediğim için de beynim uykulu halinden çıkamıyor ve tekrar gözlerim kapanıyor. Hemen bir göreve başladığında ise beyin harekete geçtiğinden tam olarak aktif hale geliyor. Kalktıktan sonra tekrar uyuman zorlaşıyor. Son olarak kalktıktan hemen sonra su içmek de iyi bir öneri olabilir. Miden ve böbreklerin çalışmaya başlayacağı için yatağa girmen yine bir nebze de olsa zorlaşacaktır.