Lazkopat
Emektar Üye
Eskiden yazdığım bir günlüğe tesadüfen denk geldim ve bu yöntemi tekrardan keşfettim. Yazı biraz kısa olabilir. Ancak önemli ve işe yarayacak bir yazı. Kurtulmaya dair yöntemler isimli konum ile aynı fikre dayanıyor diyebilirim.
Relapse Analizi
Şimdi relapse olduktan sonra elimize bir defter ve kalem alıyoruz ya da bilgisayardan bir word doyası açıyoruz. (Bilgisayarda daha hızlı yazarsınız.)
Aslında buna kriz günlüğü deniyor. Ancak ona da değineceğim. Ardından şu soruları cevaplamamız gerek.
1-Tam olarak ne zaman sürecini bozdun? Örnek: 7 Haziran 22.30
2-Nerede süreciniz bozdun? Örnek: Koltuğum.
3-Süreci bozma sebebin neydi? Örnek: Tetikleyicilere bakmak.
4-Krizin şiddeti 10 üzerinde kaç? Örnek: Şiddeti 4
5-Süreci bozma bahanen neydi? Örnek: Ders çalışmak istemedim.
Evet bu şekilde relapse analizini yapıyorsunuz. Ancak kriz günlüğü denmesinin sebebi atlatılan krizler ki bunlar da bizim için oldukça önem taşıyor. Bu yüzden tecrübelerinizi bizimle paylaşın diyoruz ya. Şu an bunun örneğini veremiyorum. Çünkü atlattığım kriz örnekleri aklımda değil. Ancak bir örnek verecek olursam odamda durmadığım için 20 günlük süreç yapmıştım. Bundan sonra relapse analizi yapıp kriz günlüğü tutacağım. Bir şeyler biriksin koşa koşa buraya gelip sizinle paylaşacağım. Son olarak bunlar zaten bildiğimiz şeylerdi diyebilirisiniz. Ben bu basit durumların önemini hatırlatmak istedim.
Relapse Analizi
Şimdi relapse olduktan sonra elimize bir defter ve kalem alıyoruz ya da bilgisayardan bir word doyası açıyoruz. (Bilgisayarda daha hızlı yazarsınız.)
Aslında buna kriz günlüğü deniyor. Ancak ona da değineceğim. Ardından şu soruları cevaplamamız gerek.
1-Tam olarak ne zaman sürecini bozdun? Örnek: 7 Haziran 22.30
2-Nerede süreciniz bozdun? Örnek: Koltuğum.
3-Süreci bozma sebebin neydi? Örnek: Tetikleyicilere bakmak.
4-Krizin şiddeti 10 üzerinde kaç? Örnek: Şiddeti 4
5-Süreci bozma bahanen neydi? Örnek: Ders çalışmak istemedim.
Evet bu şekilde relapse analizini yapıyorsunuz. Ancak kriz günlüğü denmesinin sebebi atlatılan krizler ki bunlar da bizim için oldukça önem taşıyor. Bu yüzden tecrübelerinizi bizimle paylaşın diyoruz ya. Şu an bunun örneğini veremiyorum. Çünkü atlattığım kriz örnekleri aklımda değil. Ancak bir örnek verecek olursam odamda durmadığım için 20 günlük süreç yapmıştım. Bundan sonra relapse analizi yapıp kriz günlüğü tutacağım. Bir şeyler biriksin koşa koşa buraya gelip sizinle paylaşacağım. Son olarak bunlar zaten bildiğimiz şeylerdi diyebilirisiniz. Ben bu basit durumların önemini hatırlatmak istedim.
Son düzenleme: