Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfape Karşı Umudu Yitirdiğini Düşünüyorsan Oku

JustDoİt

Ay Yolcusu
Direkt konuya gireceğim, sizden tek isteğim sonuna kadar okumanız maksimum 5 dakika. Hepimizin umutsuz hissettiği anlar vardır ama bazı süreçler olur ve bunlar çok farklıdır. Hiçbir çıkış yolu yok gibi, hayatın sonu gelmiş ve devamı sadece sizi umutsuz hissettiren şeye bağlıymış... gibi.

Neverfap üzerinden, bu relapse olduğunuz bir an olabilir. Uzun süreciniz elden gitmiş ve hiç bir işleviniz, yeteneğiniz kalmamış gibi hissedersiniz. Fap anında bir arkadaşınızı düşünüp yaşadığınız pişmanlık utançlar, en iğrenç fantezilere başvurmuşsunuz ve eski siz yok gibi. Sarılın arkadaşlar bu düşüncelere, yaşadığınızın kanıtıdır bunlar. Devam edin demiyorum yaptığınız şeye, sonuçta hayatta her şey domino taşları gibiymiş onu anladım 3 yılda, küçük bir yerden kıvılcımlanır ve koca bir yangına dönüşür. Sarılın dediğim duygularınız. Durup gerçekten olduğunuz yere bakın ve şükredin. Hayat sizi öyle bir yere getiriyor ki keşke o anlara dönseydim diyorsunuz, bizzat yaşıyorum. Haftada 1-2 fap yapıyorsun onda da bir yakınını düşündün bu mu çıkışı olmayan bir yol gibi hissettiren seni? Ya da 90 gün süreci bozmak, 90 gün süreç yaptın sen.

3 yıldır nofap yapmaya çalışıyorum en yüksek sürecim 9 gün. Gitgide daha derine gittim, bir şeyi yapmamaya zorlarsan daha çok yapıyorsun. O yüzden zaten iradesiz biriysen ilk onu geliştirip nofape başla, çünkü gerçekten olmaz dediğiniz şey oluyor arkadaşlar. Özsaygımı bitirmiş vaziyetteyim, kilo aldım, bakım filan desen önceden çok dikkat ederdim artık 1 haftada 1 filan duş alıyorum, bazen hiç. Bu işin fantezi muhabbeti çok çok ayrı dert, insanlara söylesem sen nasıl erkeksin denecek şeylerin içindeyim, çok iğrenç şeyler gördüm arkadaşlar, çok. Hiç böyle biri değildim. Baskından pasif birine dönüşüyorsunuz, bu eşcinsellikle alakalı değil ki işin o kısmına da vurabiliyor kıyı. Günde ort. 5-8 arası fap yapıyorum onlar da zorlama, fanteziyle zaten. Ha haftada 3-4 yaparken cinsel sağlık hakkında kötü yorumlar okuyup hadi lan aslan gibi gencecik adamım olur mu öyle şeyler diyorsunuz ya.. bu iş genç yaş dinlemiyor arkadaşlar :), 17 yaşındayım ben. Cinsel sağlığın geriledikçe bu baskınlık muhabbeti daha çok üstüne geliyor adamın, sonuçta erkeklik bu. İnsan kızla bir takım muhabbetler yaşarken zevk almayınca cidden olayın farkına varıyor, bu sex değil ki zaten oraya gidemeyebilir bile mevzu. En sonunda yakanıza cinsel obsesif bozukluk da takıldı mı hayatın her köşesinde İĞĞRRRENÇ şeyler görüyorsunuz, hemcinsleriniz de dahil. En ufak bir harekette anılar tetikleniyor, buram buram utanıyorsunuz, herkes size sahip olabilirmiş gibi, küçük bir kız çocuğu gibi hissediyorsunuz bunu eski yazımda da yazdım tekrar yazıyorum. En kötüsü de diğer şeylerde harekete geçmeyebilen arkadaş bunda geçiyor. Yöneliminiz bu olsa eyvallah, olmadığını bile bile bunları yaşamak insanı çoook aşağılıyor dostlar.

Biraz uzattım biliyorum ama hayatta böyle şeyler var ve bunlara uzaklığınız atacağınız bir kaç adımdan öte değil arkadaşlar değil. Bilmiyorum bu düşünceler biter mi ama sağlıkta tabiiki de etki bırakacaktır. Tüm bunların testoyu mahvetmediğini sanmayın.

İşin özeti bulunduğunuz konuma şükrederek yükselin, beterin beteri gerçekten olduğu gibi her şeyin de bir çözümü/çıkışı vardır. Benim durumumu soracak olursanız açıkçası bilmiyorum, çıkışı olmadığından değil elbet vardır fakat istediğim çıkış ne tarafta onu arıyorum ve böyle devam edersem bulamayacağım gibi. Olay monk mode yapmak ya da yapmamak değil, zorlar yaparım ama bu kafayla ilerlemek sanki geleceğe bir miras bırakacak gibi geliyor ve bilmiyorum ya konu gerçekten üşenip yapmamak değil onu biliyorum. Her hatanın çıkışı olduğu gibi bir cezası da var demek ki :), varsa bir çıkışınız ben de tavsiye isterim. Ve siz, Başta bahsettiğim boş düşüncelerle kafanızı yormayın, hayatı güzelleştirmeye çalışırken zindan etmeyin. Bakın gerçekten neverfap hayatta olmak zorunda değilmiş onu anladım. Siz hayatınızın ortasındasınız, sağdan sizle gelecekse seçin nofapi. Üstünüze binecekse değil...

LightElectricWave

Cumhuriyet Savcısı 🔰
Üst Düzey Moderatör
Günde 5-8 çok ciddi bir rakam hakikaten, altında cinsel arzulardan çok bambaşka bir sebep yatmalı, psikoloğa görünebilir misiniz ?

Onur A.

Monte Kristo Kontu
Daha 17 yaşındasın. Bu demektir ki hâlâ daha umudun var düzelmek için. Unutma, nefes aldığın sürece umut vardır. Bunları yazabilecek cesaretin varsa bu şeyi bırakmak için de cesaretin var demektir. Çoğu kişi bu tür şeyleri itiraf etmeye cesaret edemez, edemiyor.

Dün birisine uygulayabileceği bir tavsiye verdim, sana da vereyim: Telefonunda "Ekran Süresi" gibi bir seçeneği ara. Bu seçeneği bulduktan sonra hangi uygulamalara ne kadar vakit ayırdığını sapta. Sonra bu uygulamaları 2 kategoriye ayır: (1) Hemen bırakabileceğim uygulamalar ve (2) anında bırakamayacağım uygulamalar. Hemen bırakabileceğin uygulamaları 1 saniye bile beklemeden sil ve bir daha arkaya bakma (hesabı silme işlemi başlat yani; sonra da telefondan kaldır). Anında bırakamayacağın uygulamaları da her gün 10'ar dakika azalta azalta kullanmaya başla, ta ki o uygulamayı hiç kullanmayana kadar. (Özellikle bu seçeneğin altında "Günde X dakika kullandıktan sonra kapat," gibi bir şey var mı ona bak. Böylece sen o kadar süre baktıktan sonra istesen de açamazsın o uygulamayı o gün bir daha.)

Son olarak bir tane video tavsiyesi vereyim. Bu videoyu gerekirse not alarak izle:

Örnek görüntü:
Screenshot_2025-02-09-11-14-28-930_com.google.android.apps.wellbeing.jpg

JustDoİt

Ay Yolcusu
Günde 5-8 çok ciddi bir rakam hakikaten, altında cinsel arzulardan çok bambaşka bir sebep yatmalı, psikoloğa görünebilir misiniz ?
Zaten artık olay arzu değil, şu aşamada yapmayabiliyorsunuz. Artık bağımlılığın kontrolünü kafadaki düşünceler, cinsel okb alıyor. Dediğim gibi sanki bu sanrılarla beraber yol yürürsem sanki geleceğe miras bırakacakmışım gibi geliyor, fapsiz de kafada bunlar dolaşacakmış gibi.

Psikolog kısmı maalesef görünebileceğimi sanmıyorum aile filan bilirsiniz :). Ama bu süre zarfında kendimle çok yüzleştiğimden kendimi tanıyorum. Küçükken çok özgüvensiz büyüdüm, başımda bir baba görmedim vardı ama yoktu. Sürekli bir şeyleri yapamayacağımı söylerdi, bir belgeyi tutmakta bile izin vermezdi. Bu cinsel okb ben küçükken de vardı şu an anlıyorum, öğretmenlerimle filan istemediğim kötü şeyler aklıma gelir günahkar hissederdim kendimi. Bir kadın klibi açılınca kapatın bunu ayıp filan derdim çevremdekiler aferin oğluma filan derdi bende bundan dolayı yapıyordum sanırım, cinselliği ayıp olarak görüp büyümüş olabilirim. Çok dışarı çıkmama izin verilmez, herhangi bir aktivite bana yaptırılmazdı. Küçüklüğümden beri sırtıma hiçbir sorumluluk verilmedi, ders bile çalışmazdım. Psikoloğunda bende bulacağı etkenler bunlardır bence.

JustDoİt

Ay Yolcusu
Daha 17 yaşındasın. Bu demektir ki hâlâ daha umudun var düzelmek için. Unutma, nefes aldığın sürece umut vardır. Bunları yazabilecek cesaretin varsa bu şeyi bırakmak için de cesaretin var demektir. Çoğu kişi bu tür şeyleri itiraf etmeye cesaret edemez, edemiyor.
Açıkçası çevremde hiç kimse bilmiyor bunları, ailem dahil. Sebebi bu şeylerden utandığımdan değil ilerde değişeceğime çok inanıyorum ve değişince yüzüme vurmalarını ya da eskiden bu çocuk böyleydi diye bakmalarını istemiyorum. Sonuçta bunlar benim istediğim şeyler değil, maruz kaldığım şeyler.

Uygulama işine gelince deneyeceğim. 10 dakikalar filan çok güzel, ortalama 7-8 saatim instada geçiyordur benim. Belki 10 dakika değil ama 1 saate düşürürsek ne ala.

LightElectricWave

Cumhuriyet Savcısı 🔰
Üst Düzey Moderatör
Zaten artık olay arzu değil, şu aşamada yapmayabiliyorsunuz. Artık bağımlılığın kontrolünü kafadaki düşünceler, cinsel okb alıyor. Dediğim gibi sanki bu sanrılarla beraber yol yürürsem sanki geleceğe miras bırakacakmışım gibi geliyor, fapsiz de kafada bunlar dolaşacakmış gibi.

Psikolog kısmı maalesef görünebileceğimi sanmıyorum aile filan bilirsiniz :). Ama bu süre zarfında kendimle çok yüzleştiğimden kendimi tanıyorum. Küçükken çok özgüvensiz büyüdüm, başımda bir baba görmedim vardı ama yoktu. Sürekli bir şeyleri yapamayacağımı söylerdi, bir belgeyi tutmakta bile izin vermezdi. Bu cinsel okb ben küçükken de vardı şu an anlıyorum, öğretmenlerimle filan istemediğim kötü şeyler aklıma gelir günahkar hissederdim kendimi. Bir kadın klibi açılınca kapatın bunu ayıp filan derdim çevremdekiler aferin oğluma filan derdi bende bundan dolayı yapıyordum sanırım, cinselliği ayıp olarak görüp büyümüş olabilirim. Çok dışarı çıkmama izin verilmez, herhangi bir aktivite bana yaptırılmazdı. Küçüklüğümden beri sırtıma hiçbir sorumluluk verilmedi, ders bile çalışmazdım. Psikoloğunda bende bulacağı etkenler bunlardır bence.
Kendini çok iyi tanıyorsun, harika bir şey değil mi bu sence ? Sokakta 10 kişi çevirsen kendi eksisini artısını bu kadar güzel anlatamaz.

Fakat bilmek yetmiyor bunları, biraz iş burda sana kalıyor. Gerçekten kurtulmak istiyor musun istemiyor musun ? Kendi başına çözmen seni gereksiz zorlar fayda da sağlamaz, internetten psikolojik sorunlarınla alakalı videolar izleyip dediklerini not alıp hayatına empoze etmeye çalış. Ailenin haberi olmaz hem 18'e kadar idare eder kendi başına gidersin.

Kararını verdikten sonra yapılacak şey belli ama zor olan kısım aynı zamanda, aşama aşama toparlanmaya çalışmak. Bir anda herşeyi bırakmaya çalışmak sana çok ağır gelir. Adım adım yapabilirsin, burada günlük açabilirsin sana destek olacak ilk kişi benim başka arkadaşlarda olacaktır.

Onur A.

Monte Kristo Kontu
ortalama 7-8 saatim instada geçiyordur benim
Instagram çöplükten hallice. Geçenlerde birine mesaj atmak için bakayım dedim. Hesabımın olup olmadığını bilmiyordum. Hiç kullanmadığım boş bir hesabım varmış. Neyse mesajımı attıktan sonra biraz bakayım dedim, karşıma durmadan yarı çıplak kadınlar çıktı. "Böyle uygulamanın ızdırabını s..." dedim ve hesabı silme işlemi başlattım. İğrenç şeylere karşı hiç toleransı olmayan biriyim ve bir şeyden iğrendiğimden o şeyden bir daha bakmamak üzere anında soğuyorum.

JustDoİt

Ay Yolcusu
Kendini çok iyi tanıyorsun, harika bir şey değil mi bu sence ? Sokakta 10 kişi çevirsen kendi eksisini artısını bu kadar güzel anlatamaz.

Fakat bilmek yetmiyor bunları, biraz iş burda sana kalıyor. Gerçekten kurtulmak istiyor musun istemiyor musun ? Kendi başına çözmen seni gereksiz zorlar fayda da sağlamaz, internetten psikolojik sorunlarınla alakalı videolar izleyip dediklerini not alıp hayatına empoze etmeye çalış. Ailenin haberi olmaz hem 18'e kadar idare eder kendi başına gidersin.

Kararını verdikten sonra yapılacak şey belli ama zor olan kısım aynı zamanda, aşama aşama toparlanmaya çalışmak. Bir anda herşeyi bırakmaya çalışmak sana çok ağır gelir. Adım adım yapabilirsin, burada günlük açabilirsin sana destek olacak ilk kişi benim başka arkadaşlarda olacaktır.
Desteğiniz için teşekkürler. Her şeye yavaş yavaş alışmak mı yoksa birden ağır bir disipline girmek mi iyi olur onda kararsızım, çok oyalandığmı düşünüyorum. Yt de bildiğim bir kaç kanal var oradaki bir kaç videodan başlamak gerek.

JustDoİt

Ay Yolcusu
Instagram çöplükten hallice. Geçenlerde birine mesaj atmak için bakayım dedim. Hesabımın olup olmadığını bilmiyordum. Hiç kullanmadığım boş bir hesabım varmış. Neyse mesajımı attıktan sonra biraz bakayım dedim, karşıma durmadan yarı çıplak kadınlar çıktı. "Böyle uygulamanın ızdırabını s..." dedim ve hesabı silme işlemi başlattım. İğrenç şeylere karşı hiç toleransı olmayan biriyim ve bir şeyden iğrendiğimden o şeyden bir daha bakmamak üzere anında soğuyorum.
Kadınlar dışı herkesin harika hayat sürdüğü yanılgısı çok fazla. Şu dönemde çoğu şey bu uygulama üzerinden dönüyor kullanmıyorsanız helal olsun cidden.

Onur A.

Monte Kristo Kontu
Kadınlar dışı herkesin harika hayat sürdüğü yanılgısı çok fazla. Şu dönemde çoğu şey bu uygulama üzerinden dönüyor kullanmıyorsanız helal olsun cidden.
Bırakalı çok oldu. Oldukça memnunum durumumdan. Bunun dışında müzik ve podcast dinlemeyi de bıraktım. Hepsinden reklam fışkırıyor.

Kimse harika hayat yaşamıyor aslında. O birkaç saniyelik "gülümsedikleri" karelerde bile zoraki gülümsüyor insanlar. "Mış gibi" bir hayat yaşadıklarını bağırıyorlar. Ben açıkçası telefon kullanımımı azaltmaya çalışıyorum, bilgisayarda sadece yazılım öğrenmek için ve izlediğim videolardan notlar çıkarmak için zaman geçiriyorum (bana sorarsan insan iletişimlerinin yerine "meta iletişim" adını verdiğim şey geçti. Eskiden iletişim denilen şey "insan -> insan" şeklinde yaşanırdı, şimdiyse "insan -> ekran -> insan" şeklinde yaşanıyor ve o ekran medyumu yüzünden zaten hislerin hiçbir önemi kalmadı.

Dışarıya çıkıyorsun, herkesin başında kulaklık, elinde telefon; hayatları atacakları mesaja bağlıymış gibi büyük bir heyecanla mesaj atıyorlar. Kendimi bu dünyadan biriymiş gibi hissetmiyorum bu yüzden bazen.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6