Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap Ve Plasebo Etkisi

ivanjr

Yeni Üye
Selamlar öncelikle söylemem gerekir ki zamanında ağır bir bağımlıydım ve mastürbasyonsuz kendimin kontrolden çıkacağını düşünen bir insandım. Yaklaşık 6-7 girişimde bulundum bu 5 yıl içinde fakat "gencim zaten ne olacak" veya "herkes yapıyor çok normal" gibi bahanelerle 3-4 gün içinde bu serileri bozdum. Yaklaşık 5 yıl neredeyse her gün mastürbasyon yapınca bunun bağımlılık olduğunu farketmiyorsun ve kendine zaman ayırma başlığı adı altında ucuz bir dopamini benliğine layık görüyorsun. Şuan ise yaklaşık 2 haftalık bir neverfap serim var. Peki ne değişti?

1) Ramazan Ayı
Ramazan neverfap için biçilmiş kaftandır. Oruç sadece yemek yemeyip midenin guruldamasını dinleyip iftarı beklediğin bir süreç mekanizması değildir. Oruç özellikle kendi kendine baş başa kaldığın, gerçek karakterinin (gölgenin) ortaya çıktığı ve bu karakteri ne kadar baskılayabildiğini öğrendiğin kendini tanıma yollarından biridir.

2) Namaz veya Meditasyon
Her ikisi de kişinin inanışına göre değişir fakat ibadet etmek veya meditasyon yapmak bu ortaya çıkardığın kötü karakterini baskılama yollarından biridir. İkisinden birisini yapan bir insan küçük şeylere bile şükretmeyi öğrenir, mastürbasyon ile alacağı dopamini farklı yollardan gün boyunca alabileceğini keşfeder. Kendimden örnek vermek gerekirse namaz kılmaya başladığımdan beri aklımdan bir kere bile ciddi şekilde seriyi bozmak geçmedi, geçtiyse bile bunu savuşturdum ve aynı dopamini doğayı seyrederek, bahane bulup yürüyüş yaparak, arkadaşlarıma iyi davranarak, insanlara günaydın diyerek de alabileceğimi keşfettim.

3) Sosyallik
Mastürbasyonun zıttı sosyalliktir. Ne zaman seriyi bozma fikri ciddi şekilde olmasa bile aklıma gelse sosyal bir alana katılırım, insanlarla sohbet ederim ve olabildiğince yalnız kalmamaya çalışırım. Ayrıca sosyal ortamlarda olabildiğince aktif olmaya çalışırım çünkü insanların bana pozitif veya negatif bir cevap vermesi insanların beni dikkate aldığını hissettiriyor ve bu da dopamin sağlıyor.

4) Spor
Herhangi bir spor dalına vaktini ayırmak mastürbasyondan uzaklaşmak için oldukça önemlidir. Mesela evde ağırlık antrenmanı yapmak bile oldukça etki etmektedir. Şahsen haftada 4 gün antrenman yapan birisi olarak neverfap etkilerini hissettiğimi düşünüyorum. E ama neverfap 2 haftada etki eder mi? Eder ama peki nasıl?

5)Plasebo Etkisi
Evet haklısınız neverfap 2 haftada senin bir süperman olmanı sağlamaz ama psikolojik olarak bu savaşta üstün olmanı sağlar. Plasebo etkisini kendi üzerinde uygulamak gerçekten zor bir iştir çünkü etki eden şeyi derinlemesine düşünmemen lazım ki o etki devam edebilsin. Şahsen ben neverfap'in bana antrenmanlarda oldukça yardım ettiğini ve günlük hayatta daha özgüvenli daha maskülen bir insan yaptığını düşünüyorum ve buna kendimi inandırıyorum. Çünkü bu iş aslında psikolojik bir savaş.

6) Mental sağlık
Neverfap dopamin reseptörlerinizin mastürbasyon ile uyarılmasını engellediği için bu reseptörler gün geçtikçe iyileşiyor diyebiliriz ve aslında neverfap yaparken küçücük bir şeyden bile mutlu olmanızı sağlayan şey budur. Ayrıca neverfap karar mekanizmanızı ve iradenizi de geliştirir. Ne kadar "hayır ben bunu yapmayacağım" derseniz ve başarılı olursanız ileride mastürbasyon yapma oranınız azalır ve birdahakine daha net "hayır" diyebilirsiniz.

Ekstra: Günlük tutmak ve günlüğe 7 tane (oruç, namaz, kitap okumak, ders çalışmak, spor, mental sağlığını korumak, neverfap) gibi günlük görevler koyup bunlara tik atıp onları görselleştirmek beni çok mutlu ediyor, ayrıca günlüğe pozitif şeyler yapmak ve bir problemi yazıp nasıl çözdüğünü yazmak da gelişimini takip etmekte yardımcı olabilir. Bende işe yaramayan teknikler de var. Örnek olarak mastürbasyon hissi geldiğinde soğuk duşa girmek veya spor yapmak bende işe yaramıyor. bunun yerine sosyalleşmeyi (ev ortamı veya dışarıda) bunu da yapamıyorsam sokakta yürüyüp kendi kendime bunun hakkında strateji düşünmek oldukça yardım ediyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, bu benim ilk yazım eğer hatam varsa mazur görün. Esenlikler dilerim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6