Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Mizah Silahını Kullanmalıyız

TrueLegend

Yeni Üye
Selamün aleyküm dostlar, aklımda olan bir fikirden bahsetmek istedim. Doğru alt başlığa mı yazıyorum emin değilim, yanlışım varsa affola.

Bizim PMO bağımlısı olan ve bununla kendini bir şey sanan tiplemelerle mizah yoluyla dalga geçmemiz gerek. Zira mizah çok güçlü bir silahtır ve şu an bu silah bize karşı kullanılıyor; neden biz de savunmadan saldırıya geçmeyelim?

Günümüzde maalesef PMO, sigara, alkol ve kumar gibi her türlü bağımlılık; 'havalı' veya 'modern bir ihtiyaç' gibi süslenip pazarlanıyor. İnsanlar da bu ambalaja kanıp bağımlılıklarını normalleştiriyor. Biz ise genellikle sadece bu işin zararlarını anlatmakla yetiniyoruz. Zararları anlatmak elbette çok kıymetli ama sadece bununla yetinmemeliyiz.

Peki, bu durumu savunanlarla dalga geçsek ne olur? Kimse dalga geçilen veya vizyonsuz görünen tarafta olmak istemez; ya fikrini savunmak zorunda kalır ya da o fikri sorgulayıp değiştirir. Biz de bu bağımlılığı 'ihtiyaç' sananların kibrini mizahla yerle yeksan etmeliyiz.

Yanlış anlaşılmasın; burada hedefim bu bağımlılığın farkında olup kurtulmaya çalışan kardeşlerim değildir. Sözüm; bağımlılığı faydalı, normal veya bir 'ihtiyaç' gibi savunan kesimedir. Bu zorlu mücadeleyi veren kardeşlerim sakın üzerine alınmasınlar.

Altay Cem Meriç'in sevdiğim şöyle bir sözü vardı ''Biz bunlarla yeterince dalga geçmiyoruz'' ve bu söze harfiyen katılıyorum-tabi o bu sözü başkalarına diyor ama olsun-,biz gerçektende bunlarla yeterince dalga geçmiyoruz.Önerim ise sosyal medyada bir trend başlatmak ve bu bağımlılara tabiri caiz ise yerlerini göstermek.Bunu nasıl yapıcağınız ise size kalmış,ister edit şeklinde ister- ne biliyim işte neredeyse her şekilde yapabilirsiniz.

Bir de işin bize bakan tarafı var dostlar. Bu tarz içerikler üretmek aslında kendimize de bir set çekmek demek. Yarın bir gün irademiz sarsıldığında, nefsimiz bizi dürtmeye başladığında direkt şu soruyla tokat yiyeceğiz: 'Oğlum, daha dün bu bağımlılığın ne kadar ezikçe bir şey olduğunu anlatıp dalga geçiyordun; şimdi gidip yine aynısını mı yapacaksın?' Yani aslında kendi kendimize 'geri dönüşü olmayan' bir yol çizmiş oluyoruz. Bu da bizi bozmaktan koruyacak sağlam bir psikolojik duvar olur.

Bunun faydalı olacağı kanaatindeyim,farklı düşüncede olan kardeşlerim lütfen fikirlerini belirtsin.Okumaya zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

themanmode

Yeni Üye
Tam acm tarzı, topluluk olarak yapılsa iyiye özendirme olarak güzel olurdu ama benim şahsi fikrim bireysel kendi sürecimiz üzerinde bir yere gelmeden bu işlere girmek çok sahici olmaz kazancı az olur gibi, yani önce kendi nefsi mücadelemizde bu algıyı oluşturmamız zaten zorunluluk olarak diğerlerini de mayalar, ama dediğin gibi mizahı kendi bağımlılık sürecimizde kullanmak epey iş görür, bir esneklik sağlar. Örnek stres oldun kaçış olarak çekcen ,gülerek “eee stres de olduğuma göre mecbur 31 çekcez artık …“demek bile çözüm diye bulduğum döngüyü farketmeni sağlar. Örnek daha bugün güldüm cemre Demirel’in bir videosu var ya no fapçiler bir ay çekmiyonuz sonra çekince alibey köyü su basıyor fkfkfk , şimdi ben bir ayı geçince bu aklıma gelecek misal, toplum sağlığı için bozmucan abi

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6