Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Matematikte Yavaşlık

zümrütAnka

Venüs Yolcusu
Arkadaşlar matematik çözerken çok yavaşım. Ve mat soru bankası çözümlü videoları bakarak çözüyorum buda baya yavaş ilerlememi neden oluyor. Temel hiç olmayan biriyim. Diğer dersler Zaman çok çabuk geçiyor gereğinden fazla geçiyor.
Test çözerken bir ders zaman çok çabuk geçiyor dikkat dağınıklığı var, biraz azaldı ama yine de var odagimi tam veremiyorum ve bu sene ikinci mezuna kalışım. Daha önce çalışmadım bu sene dershane başladım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

köstebek_murat

Mars Yolcusu
Arkadaşlar matematik çözerken çok yavaşım. Ve mat soru bankası çözümlü videoları bakarak çözüyorum buda baya yavaş ilerlememi neden oluyor. Temel hiç olmayan biriyim. Diğer dersler Zaman çok çabuk geçiyor gereğinden fazla geçiyor.
Test çözerken bir ders zaman çok çabuk geçiyor dikkat dağınıklığı var, biraz azaldı ama yine de var odagimi tam veremiyorum ve bu sene ikinci mezuna kalışım. Daha önce çalışmadım bu sene dershane başladım.
1-Benim hocam video ders defteri al.
2-Konuyu belirle,dinleyerek ilerle ve ilk sen çözmeye çalış.
3-Çözümleri açıklayıcı bir şekilde sorunun altına yaz,renkli kalemler kullan(zamanla hataların sıfırlanacak.
4-Hep hoca neden böyle yaptı,neden bu yoldan gidiyor,bunları sorgula.Matematik soru ezberlemekle olmaz,mantık kurmayı öğrenmelisin.
5-O konuyu bir de soru çözümlü soru bankasından çöz,oraya da çözümleri yaz.Tabi bunu bilmediğin sorular için yap.

Tebrikler sadece 1 kitaptan soru çözerek konuyu kavradın,diğerleri zor sorularda tıkanırken sen mantığı öğrendiğin için ezip geçtin.Mantığını anladığın için sorular senin için oyun gibi olacak.

Ayrıca yeni öğrendiğin bilgi veya sonradan anladığın yerleri de yaz ki akılda kalıcı olsun.

Ben de başlarda çok yavaş çözüyordum,bunun sebebi temelin olmaması,mantık kuracak kadar kavramaman.

Ben böyle yaparak sadece matematik değil,tüm derslerde geliştim.

Fizik,kimya gibi derslerde Google dan araştırmalar yapmakta kalıcılığı arttırıyor.

Son düzenleme:

zümrütAnka

Venüs Yolcusu
3-Çözümleri açıklayıcı bir şekilde sorunun altına yaz,renkli kalemler kullan(zamanla hataların sıfırlanacak.
4-Hep hoca neden böyle yaptı,neden bu yoldan gidiyor,bunları sorgula.Matematik soru ezberlemekle olmaz,mantık kurmayı öğrenmelisin.
5-O konuyu bir de soru çözümlü soru bankasından çöz,oraya da çözümleri yaz.Tabi bunu bilmediğin sorular için yap.

Tebrikler sadece 1 kitaptan soru çözerek konuyu kavradın,diğerleri zor sorularda tıkanırken sen mantığı öğrendiğin için ezip geçtin.Mantığını anladığın için sorular senin için oyun gibi olacak.

Ayrıca yeni öğrendiğin bilgi veya sonradan anladığın yerleri de yaz ki akılda kalıcı olsun.

Ben de başlarda çok yavaş çözüyordum,bunun sebebi temelin olmaması,mantık kuracak kadar kavramaman.

Fizik,kimya gibi derslerde Google dan araştırmalar yapmakta kalıcılığı arttırıyo2

Fizik,kimya gibi derslerde Google dan araştırmalar yapmakta kalıcılığı arttırıyor.
Dostum konuyu dinliyorum. Soruyu çözümleri bakım çözüyorum tam da çözemiyorum.hiç temelim yok zaman az kaldı ,tyt netim matamatik 5 yapıyorm şuan
Matamatik ağırlık versem diğer dersler boşluğa düşüyor ve matamatik Kendi içinde çok yavaş soru çözüyorum

Ve sanırım ezber yapıyorum mesela konuyu dinleyip sonra soruyu çözemiyorum veya hep çözümleri dinleyip yapıyorum
Mesela problem de mantık kuramıyorum
Genelde mantık 0
Bu sene dershane başladım ikinci Senem mezun .temel bu sene halen olucak inancım var netlerim isteğim gibi değil genel.

köstebek_murat

Mars Yolcusu
Dostum konuyu dinliyorum. Soruyu çözümleri bakım çözüyorum tam da çözemiyorum.hiç temelim yok zaman az kaldı ,tyt netim matamatik 5 yapıyorm şuan
Matamatik ağırlık versem diğer dersler boşluğa düşüyor ve matamatik Kendi içinde çok yavaş soru çözüyorum

Ve sanırım ezber yapıyorum mesela konuyu dinleyip sonra soruyu çözemiyorum veya hep çözümleri dinleyip yapıyorum
Mesela problem de mantık kuramıyorum
Genelde mantık 0
Bu sene dershane başladım ikinci Senem mezun .temel bu sene halen olucak inancım var netlerim isteğim gibi değil genel.
Benim de istediğim netler değil,hedefimden çok gerideyim.

Geriye kalan zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için çabalayalım ve en çok soru çıkan yerleri kurtaralım

Lenalette

Yeni Fapstronot
Benim hocam video ders defterini al arkadaşın dediği gibi.Bir tane de soru bankası al benim hocamın olabilir başka da olur fark etmez.Mesela mutlak değer konusundasın atıyorum 3 video var toplam.Önce videoyu izle güzelce not al falan sonra video bittikten sonra ufak bir göz at iyice özümse sonra soru bankasından direkt mutlak değer testlerini temizle.Bu şekilde ilerle aslında çok ekstrem bir şey yok sadece sabırlı olman lazım.Problemler konusunda yapıcak bir şey çok yok pratik işi ama yine de 3-4 soru çok rahat yapabilirsin sadece konuları bitirip özgüven kazanman lazım.

Samuray

Admin
Forum Yöneticisi
Şimdi senin çalışmayla birlikte işlem yeteneğini de geliştirmen lazım. TYT için konuşuyorum:

• TYT genel olarak kısa zamanda pratik çözüm geliştirmeye bağlı bir sınav. Bu yüzden bilgiden çok yaratıcılığa ihtiyacın olacak. Bu bilgileri çalışıp kazanabilirsin ancak sahada kullanamazsın, işte çalışmana rağmen yavaş olmanın sebebi bu. Bu yüzden yaratıcılığını geliştirmen lazım. %100 dopamin detoksu yap, en az 1 hafta olsun. Bu hafta içerisinde de en zor kaynaklardan problemleri kendin çözmeye çalış. (Hiç video çözüm almayacaksın, sadece kendi hayal gücünü bir kas gibi geliştireceksin.) Bu yöntemle o hafta 1000 soru da çözsen 50 soru da çözsen senin hayal gücün gelişecek. Böylelikle soruyu okurken çözümü tahmin edebiliyor hale geleceksin.
  • Bir diğer konu ise hız. Tamam çözümü gördün ama işlemi de hızlı yapman lazım. Bunun için de kolay kaynaklardan fazla soru çözeceksin. Soru sayısı işte burada önemli.

Yani özetle:

Sorunun çözümünü görmek için: Yaratıcılık-İşlem Yeteneği

Çözmek için:
Hız-İşlemsel Deneyim

Bunları tamamen yapıp da matematik netin artmazsa özelden bana yazabilirsin.

(Bu arada konuları bildiğini, formülleri de önceden ezberlediğini varsayıyorum.)

zümrütAnka

Venüs Yolcusu
Şimdi senin çalışmayla birlikte işlem yeteneğini de geliştirmen lazım. TYT için konuşuyorum:

• TYT genel olarak kısa zamanda pratik çözüm geliştirmeye bağlı bir sınav. Bu yüzden bilgiden çok yaratıcılığa ihtiyacın olacak. Bu bilgileri çalışıp kazanabilirsin ancak sahada kullanamazsın, işte çalışmana rağmen yavaş olmanın sebebi bu. Bu yüzden yaratıcılığını geliştirmen lazım. %100 dopamin detoksu yap, en az 1 hafta olsun. Bu hafta içerisinde de en zor kaynaklardan problemleri kendin çözmeye çalış. (Hiç video çözüm almayacaksın, sadece kendi hayal gücünü bir kas gibi geliştireceksin.) Bu yöntemle o hafta 1000 soru da çözsen 50 soru da çözsen senin hayal gücün gelişecek. Böylelikle soruyu okurken çözümü tahmin edebiliyor hale geleceksin.
  • Bir diğer konu ise hız. Tamam çözümü gördün ama işlemi de hızlı yapman lazım. Bunun için de kolay kaynaklardan fazla soru çözeceksin. Soru sayısı işte burada önemli.

Yani özetle:

Sorunun çözümünü görmek için: Yaratıcılık-İşlem Yeteneği

Çözmek için:
Hız-İşlemsel Deneyim

Bunları tamamen yapıp da matematik netin artmazsa özelden bana yazabilirsin.

(Bu arada konuları bildiğini, formülleri de önceden ezberlediğini varsayıyorum.)
Deneme yaptıp tyt matamatik 0 net hani konularıda dinledim basit kaynaktan kendim çözdüm , yetersiz soru çözdüm soruları, orta seviye kaynak çözerken video çözümleri baktım lakin yetersiz soru çözdüm. kendim çözemiyorum sinir oluyorum bu duruma. Mantık yürütme'de sıkıntı var denemeni video çözümüne baktım çok basit benim aklıma gelmiyor , problem yapamıyorum mantık yürütmedigim için hep çözümlü video soruları çözdüm için zamanım az ayt var aynı şekilde ayt bıyık matamatik çözümlü ders kitabını aldım hocaya bakarak çözdüm YouTube da kendim çözemiyorum. Şimdi bu şekilde çok Zaman gidiyor kendim ugrassam 5 soruya 5 saat gider herhalde .
Kendime gözlemlediğim yanlış çalışma

ayt limit türev integral , trigonometri çalışacağım teşekkür ederim dostum

Samuray

Admin
Forum Yöneticisi
Deneme yaptıp tyt matamatik 0 net hani konularıda dinledim basit kaynaktan kendim çözdüm , yetersiz soru çözdüm soruları, orta seviye kaynak çözerken video çözümleri baktım lakin yetersiz soru çözdüm. kendim çözemiyorum sinir oluyorum bu duruma. Mantık yürütme'de sıkıntı var denemeni video çözümüne baktım çok basit benim aklıma gelmiyor , problem yapamıyorum mantık yürütmedigim için hep çözümlü video soruları çözdüm için zamanım az ayt var aynı şekilde ayt bıyık matamatik çözümlü ders kitabını aldım hocaya bakarak çözdüm YouTube da kendim çözemiyorum. Şimdi bu şekilde çok Zaman gidiyor kendim ugrassam 5 soruya 5 saat gider herhalde .
Kendime gözlemlediğim yanlış çalışma

ayt limit türev integral , trigonometri çalışacağım teşekkür ederim dostum
Ben de konuya ilk başladığımda 10 soruluk bir testi 2 saatte çözmüştüm ama amacım yazdığım gibiydi. Şu anda TYT matematiğim 35 civarında. AYT için bir şey diyemem çünkü çalışma stili bilgiyi nasıl öğreneceğine göre değişir. TYT’de kesinlikle zorlamak lazım.

B

Brock

Misafir
Tavsiyem kendini çalışmak zorunda bırak ; bunu zaten dershaneye yazılarak yapmışsın yani geçen seneye oranla bir gelişim göstermişsin . Bu zaten bu başlığı açmandan dahi belli. Bunu daha çok yap ; örneğin ders çalışmayınca kendini diğer kısa sürleli haz kaynaklarından konfordan uzak tut. Ders çalışınca kendini bunlara ulaşcak şekilde dizayn et. Zira Odaklanamama sorunu tamamen dopaminsel bir olay diyor psikolog beyhan budak. Yine kendimden gördüğüm kadarıyla etrafındaki kişilerde etkiliyor öncelerin deyimi kuzudan ayrılanı kurt kapar veya cemaate dahil olmazsan yoldan çikman kolay olur gibi lafların üzerimde etkisine sahit oldum bu yüzden ortak isteklerin olan kişiler bulundur etrafında

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6