DinjDjarin
Venüs Yolcusu
Selam dostlarım bu yazımda günde 3 defa pmo yapan biri nasıl bırakabilir bu bağımlılığı. Biliyorsunuz ki bir alışkanlığı bir anda bırakmak çok zordur bazen yıllar sürer. Çoğu dostumuz 5-6 yıldır bu bataklıktan kurtulamıyor ben dahil çünkü yöntemimiz yanlış bir anda ağır dopamin kesilmeleri yaşatıyoruz beynimize ve bu pek uzun sürmüyor. Süreçler bozuluyor. Hatta kendine şöyle dersin bazen: Ulan bu hayatta bu pislikten, bu bağımlılıktan benim kadar kurtulmak istiyen varmı? Doğru senin kadar bundan kurtulmak istiyen yok. O zaman neden yeniliyorum? Neden başaramıyorum ? Diyeceksin. Sebebi ne biliyor musun : Her şeyi bir anda bırakmak isteğimiz. Bir çok Alışkanlıkta olduğu gibi mastürbasyon alışkanlığını bırakmanın yolu ise yavaş yavaş bırakmaktır. Bu aynı zamanda bir alışkanlık kazanmanın yoludur. Şöyle örnek veriyim Her gün 9 saat uyuyan biri bir anda günde 5 saat uykuya düşerse ne olur tahmin edin sonucu bir kaç gün içinde pes edicektir geri dönücektir günde 9 saat uyumaya. Eğer şu şekilde denerse hiç zorlanmadan başarabilir: Her gün uykusundan 5 dakika kısarak istediği seviyeye 48 günde gelebilir hemde vücutu buna çok rahat alışır hiç zorlanmaz. Yine bir örnek veriyim: bir lise öğrencisi iyi bir hedefi varsa , iyi bir üniversitede okumak istiyorsa günde en az 5 saat ders çalışması lazım. Forumdaki öğrenciler bunu çok iyi bilir. Bir anda hayatında hiç ders çalışmamış birisi 5 saat çalışmaya koyulsa 3. Saatte patlar dayanamaz. Bunun kolay yolu şudur:birinci gün 5 dakika ile başlasa ve her gün 5 dakika arttırarak gitse 60 gün sonra bu alışkanlığı kendinde oturtmuş olucak. Ve bu şekilde daha rahat istediği mesafeye varabilir. Gelelim pmo' ya bu sistemi nasıl uygulayacağız pmo' yu nasıl yavaş yavaş bırakıcam. Evet sizin için program yaptım: Örneğimiz şöyle günde 3 defa pmo yapan bir dostumuz ve nofapta sürekli başarısız oluyor. Her gün 3 defa yapan birisi hafta da 21 defa yapmış oluyor ve biz şu şekilde azaltıcağız her hafta 2 sayı azaltıcağız geçen hafta 21 defa yapan dostumuz bu hafta 19 defa yapıcak yani pazartesi salı 3 defa yerine 2 defa yapıcak geri kalan 5 günde ise yine 3 defa yapmaya devam edicek. Bir sonraki hafta sayı 17 ye düşücek pazartesi salı 2 defa yerine 1'er defa yapıcak diğer günler yani kalan 5 gün 3'er defa yapmaya devam edicek. Sonraki hafta 15 defa yapıcak. Yani pazartesi ve salı günleri artık pmo' yok artık bu günlerde herzaman nofap yapmış olucaksınız. Geri kalan 5 günde ise yine günde 3 defa yapmaya devam edeceksiniz. Bir sonraki haftaya gelelim. Bu hafta 13 defa yapıcaksınız. Zaten pazartesi ve salı günleri artık yapmayan birisiniz çarşamba ve perşembe günleri 3'er defa yapmak yerine 2' şer defa yapıcaksınız. Geri kalan 3 günde ise yine günde 3'er defa yapın. Bir sonraki hafta 11' e düşüceksiniz. Pazartesi salı yapmak yok. Carşamba ve perşembe 2'ser defadan 1'er defaya düştünüz diğer günler 3' er defa yapmaya devam edin. Bir sonraki hafta 9 defa yapıcaksınız. Pazartesi , salı, Çarşamba ve Perşembe artık yapmıycaksınız. Bir sonraki hafta 7 defa yapıcaksınız cuma ve cumartesi günleri 3 defa yapmak yerine 2'şer defa yapıcaksınız. Pazar günü 3 defa yapın.bir sonraki hafta 5 defa yapıcaksınız. Cuma ve cumartesi günleri 1'er defa yapıcaksınız.pazar 3 defa yapın. Bir sonraki hafta sadece pazar günü 3 defa yapın diğer günler yapmıyorsunuz zaten. Bir sonraki hafta sadece pazar günü 1 defa yapın. Siz artık haftada bir pmo' yapan bir bireysiniz. Bir dahaki sefer 10 günde bir yapın .bir sonraki sefer 15 günde bir yapın bir sonraki ve son seferiniz ise 21 günde bir yapın ve bir daha pmo' yapmayın bu süreçte çok az zorlanıcaksınız. Özellikle detaylı anlattım sizin için lütfen uygulayın.Bu yazıdaki anahtar cümle şu " Bir alışkanlığı bir anda bırakamıyorsanız, yavaş yavaş bırakın."