Ben başlıyorum: (Lütfen hangi kitapta geçtiğini de yazın belki okumak isteyen arkadaşlar olabilir.)
"Yıllardır taşıyorum içimdeki çocuğu; yaşamadığı için büyümedi hiç, amcası."
Oğuz Atay-Tehlikeli Oyunlar
"Fakat aşık olmak sevmek değildir. İnsan nefret ederken de aşık olur."
F.M Dostoyevski -Karamazov Kardeşler
"Ama kederimden ağlayacak değilim, gözyaşlarım bana mutluluk vereceği için ağlayacağım."
"Dünyada kendisi için hiçbir şeyi olmayan bir insanın bile başkalarına yardım edecek bir şeyi vardır...Hiç olmazsa bir tek sözü"
Sabahattin Ali- Sabahattin Ali Bütün Eserleri
"Nasıl oluyor da böyle bir göğün altında türlü türlü suratsız, kaprisli insan yaşayabiliyor?"
F.M Dostoyevski -Beyaz Geceler
"Kolay elde edilmiş bir saadet mi, yoksa insanı yücelten ıstırap mi daha iyidir? Evet hangisi daha iyi?"
F.M Dostoyevski -Yeraltından Notlar
"Neden ruhumda her şey bu kadar güzel, bu kadar açıkken kağıt üzerinde ve düşündüğüm bazı şeyleri hayata geçirmek istediğimde bu kadar çirkin oluyordu?"
Tolstoy- Gençlik
"Kuşkusuz ki herkes yüzüne istediği ifadeyi verebilir. Ancak bu maskeyi kalıcı bir şekilde tutamazlar."
Alexis Carrel- İnsan Denen Meçhul
"Şiddet değil ,süreklilik insanı yıkıyor."
"Yıllardır taşıyorum içimdeki çocuğu; yaşamadığı için büyümedi hiç, amcası."
"Fakat aşık olmak sevmek değildir. İnsan nefret ederken de aşık olur."
"Ama kederimden ağlayacak değilim, gözyaşlarım bana mutluluk vereceği için ağlayacağım."
"Dünyada kendisi için hiçbir şeyi olmayan bir insanın bile başkalarına yardım edecek bir şeyi vardır...Hiç olmazsa bir tek sözü"
Sabahattin Ali- Sabahattin Ali Bütün Eserleri
"Nasıl oluyor da böyle bir göğün altında türlü türlü suratsız, kaprisli insan yaşayabiliyor?"
F.M Dostoyevski -Beyaz Geceler
"Kolay elde edilmiş bir saadet mi, yoksa insanı yücelten ıstırap mi daha iyidir? Evet hangisi daha iyi?"
F.M Dostoyevski -Yeraltından Notlar
"Neden ruhumda her şey bu kadar güzel, bu kadar açıkken kağıt üzerinde ve düşündüğüm bazı şeyleri hayata geçirmek istediğimde bu kadar çirkin oluyordu?"
Tolstoy- Gençlik
"Kuşkusuz ki herkes yüzüne istediği ifadeyi verebilir. Ancak bu maskeyi kalıcı bir şekilde tutamazlar."
Alexis Carrel- İnsan Denen Meçhul
"Şiddet değil ,süreklilik insanı yıkıyor."