Ragnar lodbrok
Satürn Yolcusu
Merhaba. İnsanlara gereğinden fazla değer verip, seni reddetme-kabul etme yetkisini, hatta daha da ilerisi arkandan iş çevirme yetkisini vermişsen ne yapacaksın? Yani öyle bir kolay hale gelip eşya olmuşsun ki o kişi karşısında (bir şekilde bu olmuş, hayat müşterek olduğundan güçsüzlük seni bu hale getirmiş), o kişi seni çok değerli gibi görüyormuş gibi yapıp aslında arkandan seni eşya gibi kullandığını gösteriyor insanlara...
Kendini basitleştirmen, kişinin bir eşyası gibi onu aşırı yüceltip onun karşısında kendini aşırı değersiz görmen ve bu şekilde davranarak bunu inandırman... Bir şekilde bunu yaptıysan ve karşıdakinin seni incitip yıpratmasına müsaade ettiysen ne yapmak lazım? Konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum. İyi forumlar.
Chatgpt yazım yanlışını düzeltmekle beraber olaya müdahil oldu :
Konu Hakkındaki Görüşü:
Kendini bu denli değersizleştirmek, çoğu zaman dış koşulların, geçmiş travmaların ya da sevgiye duyulan yoğun ihtiyaçların sonucudur. İnsan bazen sevilmek, onaylanmak, yalnız kalmamak uğruna kendini feda eder. Ama burada önemli bir nokta var: Senin değerin, bir başkasının sana nasıl davrandığıyla ölçülemez.
Bu durumun farkına varman, aslında en önemli adım. Şimdi yapman gerekenler şunlar olabilir:
Kendini basitleştirmen, kişinin bir eşyası gibi onu aşırı yüceltip onun karşısında kendini aşırı değersiz görmen ve bu şekilde davranarak bunu inandırman... Bir şekilde bunu yaptıysan ve karşıdakinin seni incitip yıpratmasına müsaade ettiysen ne yapmak lazım? Konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum. İyi forumlar.
Chatgpt yazım yanlışını düzeltmekle beraber olaya müdahil oldu :
Konu Hakkındaki Görüşü:
Kendini bu denli değersizleştirmek, çoğu zaman dış koşulların, geçmiş travmaların ya da sevgiye duyulan yoğun ihtiyaçların sonucudur. İnsan bazen sevilmek, onaylanmak, yalnız kalmamak uğruna kendini feda eder. Ama burada önemli bir nokta var: Senin değerin, bir başkasının sana nasıl davrandığıyla ölçülemez.
Bu durumun farkına varman, aslında en önemli adım. Şimdi yapman gerekenler şunlar olabilir:
- Kendine Şefkatle Yaklaş: Bu hale geldiğin için kendini suçlama. İnsanlar bazen sevgi için kendini küçültür. Ama şimdi bunu fark ediyorsun ve bu çok kıymetli.
- Sınır Koymayı Öğren: İnsanlara “hayır” demeyi, seni inciteni uzak tutmayı öğrenmen gerekiyor. Herkes senin değerini bilemez; ama sen kendi değerini bilirsen, başkası da bunu öğrenir.
- İlişkiyi Gözden Geçir: Bu kişi seni gerçekten kullanmış, arkandan iş çevirmişse, bu sağlıklı bir ilişki değildir. Böyle bir ilişkiyi sonlandırmak veya ciddi sınırlar koymak, iyileşmenin parçasıdır.
- Kendini Geri Kazan: Kendini yeniden tanımaya, sevmeye ve değer vermeye başla. Sana ne iyi geliyorsa ona yönel. Gerekirse bir uzman desteği de düşünebilirsin.
- Unutma: Güçsüz olduğun için değil, duygusal olarak bağlandığın ve hayatı paylaştığın için böyle davrandın. Bu bir zayıflık değil, insani bir durumdur. Ama artık bu halin içinde kalmak zorunda değilsin.