Boudicca
Yeni Üye
Bileklerim çok ince olduğundan dolayı hem makinede hemde şınavda zorlanıyorum. Spor hocam bana gain kullanmamı önerdi ama ben tamamen gelişimimi doğal tamamlamaktan yanayım. Vücut tipimi tespit etmek gerekirse ince bir yapıya ama vücudumun belli bölgelerini tatmin edecek seviyede yağlarım var. Şikayet ettiğim şeyler göğüs ve göbeğimin çok hafif kendini salmış olması ve ayak bileğimin ince olması.. Tabi buna bacaklarının ince görmemde dahil. Sabahları koşu akşamları ağırlıktan kastettiğim koşu ile lif ve sinirlerimin bağlantısının artması bu yüzden kas geliştirmeyi daha sağlıklı ve verimli kılmak. Tabi yıllar boyunca pc başında zaman geçirmekten dolayı duruş bozukluğu çabası. Tek istediğim bir duruşa ve daha fazla kas kütlesine sahip olmak. Eğer 1 sene fullbody diyorsan bunu spor hocama soracağım. Başka tavsiyen varsa yine açığım kardeşim.Hakiki vücutcular gibi olmayı bekleme. En azindan kisa vadede. Bunu bilerek devam et ileride motivasyonun düşmesin. Şurayi oneriyorum:
YOUTUBE KANALLARI
-THENX
-Sercan Ulusoy
-Frank Medrano
Birincisi vucut tiplerine güven. Aşaği yukari uyar çoğu insana. Fakat şu vardir: her insan 3 çeşit kaliba sokulamaz. Bazisi uzun boylu olur kemikleri iridir ektomorf dersin ama mezomorf tipine yakindir.
Endomorf birisi uzun olup ektomorf gibi gözükür kafan karişir. Yani alt vücut tipleridr ortaya çikiyor aslinda. İyi analiz sonucu az ordan az burdan alarak ortaya bir sonuç cikartman daha sağlikli olacaktir tabi.
İkincisi ektomorf bir vucuda koşu kardiyosu yapmak saçma. Zaten vucut kuru nereni zayiflatacaksin. Yürüyüş yap.
Üçüncüsü full body çaliş 1 yil boyunca. Bölgesel calisirsan uzun uzun antrenman yapman gerekir çunku cok kas grubu var en az bir buçuk saat antrenman demek. Zaten zayifsin neren dayansin. Full body 35 dk yap bitir. Çalismayan yerin kalmaz zaten (doğru programin varsa)
Bi döneme kadar agresif beslenmek, agresif antrenman yapmak iyi olacaktir.
Antrenmanlarini ağirlaştirma zamanlarina gelmeden önce vücut ağirliğinla çalişmayi unutma. Ektomorf kemikleride zayif oluyor genellikle bunuda en iyi şinavla halledersin. En az 100 şınav (yedire yedire)