tranceport
Jüpiter Yolcusu
Arkadaşlar konuyu herkesin görmesi üzerine buradan paylaşma gereği hissettim. Dil öğrenme adına benim serüvenim bu şekilde devam ediyor. Tek bir insana ışık olabilmiş isem ne mutlu:
Arkadaşlar dil öğrenmeye nereden başlayağımı bilmiyorum diye merak eden arkadaşlarımız için öncelikle bu videoyu önermek istiyorum:
1-
Bu Youtube kanalı Engvid.com isimli Youtube kanalının hocalarından biri ve bu videoda bizlere dil öğrenimi için yapmamız gerekenlerden bahsediyor. Eğlenceli ve bilgi dolu.
2-Eksiklerimizi tespit ettikten sonra
3-Videoları izledik ve eğer yolun daha başında olduğumuzu fark etti isek işte size güzel bir kurs:
4-Orta seviye İngilizce kursu:
5-İleri seviye ingilizce öğrenimi için:
3, 4 ve 5. maddelerde paylaştığım kurslar "University of California, Irvine" tarafından yayınlanmakta olup gerçekten akademik kurslardır.
6-Diyelim eksikliğimiz kelime bilgisi bunun için kitaplara başvurmalıyız. Benim kelime bilgimi geliştirmede çok faydası olduğunu düşündüğüm
"4000 Essential English Words" isimli kitaptan başlayabiliriz. Bu kitap kelime bilgisi için muazzam. Ancak bu kısım biraz başlangıç seviyesindeki arkadaşlara hitap etmiyor. Bu kitap daha çok intermediate seviyedeki arkadaşlara hitap ediyor.
7-Eğer eksikliğimiz pratik yapmak ise:
8-İngilizcemizi müzik videoları ve karaoke ile geliştirebileceğimiz harika bir site daha:
Arkadaşlar buraya kadar anlattıklarımın içine tek bir defada dalmamanızı önemle rica ediyorum.
Önce eksikliklerimizi fark etmemiz ve ona yönelmemiz şart. Bunu yapmazsak akşama kadar da İngilizce radyo kanalları dinlesek bir faydası olmayacaktır. Elbette bir şeyler öğreniriz ancak tam anlamıyla istediğimizi kesinlikle öğrenemeyiz.
Arkadaşlar dil öğrenmeye nereden başlayağımı bilmiyorum diye merak eden arkadaşlarımız için öncelikle bu videoyu önermek istiyorum:
1-
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.
Bu Youtube kanalı Engvid.com isimli Youtube kanalının hocalarından biri ve bu videoda bizlere dil öğrenimi için yapmamız gerekenlerden bahsediyor. Eğlenceli ve bilgi dolu.
2-Eksiklerimizi tespit ettikten sonra
üzerinden öğrenme sürecine devam edebiliriz. Bu kanal birçok başarılı İngilizce eğitmeninin ücretsiz ders videoları yüklediği güzel bir oluşum. Direkt videoların içine dalmaktansa eksiklerimizi tespit ederek gitmek daha faydalı olacaktır.3-Videoları izledik ve eğer yolun daha başında olduğumuzu fark etti isek işte size güzel bir kurs:
Yukarıda bahsettiğim kurs toplam 3 farklı kurstan oluşan İngilizceye sıfırdan başlayarak güzel bir temel atmak isteyen arkadaşlarımız için harika olacaktır. Her kursu bitirdikten sonra sizlere sertifika verecektir ve üç kursu da bitirdiğiniz takdirde sizlere ilgili İngilizce seviyesi ile alakalı genel bir sertifika daha veriyor. Kursları ücretsiz olarak faydalanmak için "financial aid" kısmında gerekli yerleri doldurmamız gerekiyor. 15 gün içinde olumlu cevap veriyorlar.4-Orta seviye İngilizce kursu:
Yine aynı üniversitenin hazırladığı intermediate seviyesinde muhteşem bir kurs. Eğer seviyeniz intermediate ise serüveninize bu kurstan başlamanızı öneririm. Benim için muazzam derecede faydası oldu bu kursun. Harika içerikleri var.5-İleri seviye ingilizce öğrenimi için:
İleri seviyede İngilizce öğrenmek isteyen arkadaşlarımıza bu kursu çok faydalı olacaktır.3, 4 ve 5. maddelerde paylaştığım kurslar "University of California, Irvine" tarafından yayınlanmakta olup gerçekten akademik kurslardır.
6-Diyelim eksikliğimiz kelime bilgisi bunun için kitaplara başvurmalıyız. Benim kelime bilgimi geliştirmede çok faydası olduğunu düşündüğüm
"4000 Essential English Words" isimli kitaptan başlayabiliriz. Bu kitap kelime bilgisi için muazzam. Ancak bu kısım biraz başlangıç seviyesindeki arkadaşlara hitap etmiyor. Bu kitap daha çok intermediate seviyedeki arkadaşlara hitap ediyor.
7-Eğer eksikliğimiz pratik yapmak ise:
bu site üzerindeki konulardan İngilizce pratikler yapabiliriz. Çok kullanışlı ve muhteşem bir site.8-İngilizcemizi müzik videoları ve karaoke ile geliştirebileceğimiz harika bir site daha:
Youtube videoları üzerinden harika alıştırmalar ile bizlere yardımcı oluyor.Arkadaşlar buraya kadar anlattıklarımın içine tek bir defada dalmamanızı önemle rica ediyorum.
Önce eksikliklerimizi fark etmemiz ve ona yönelmemiz şart. Bunu yapmazsak akşama kadar da İngilizce radyo kanalları dinlesek bir faydası olmayacaktır. Elbette bir şeyler öğreniriz ancak tam anlamıyla istediğimizi kesinlikle öğrenemeyiz.