Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ders Çalışma

lordErwinn

Yeni Üye
Arkadaşlar bazen hiç canım ders çalışmak istemiyor ama yine de elimden geldiğince çalışıyorum hiçbir şekilde istemiyor bazen ancak. Reseptörlerin açılması için ha gayret diyip çalışmaya devam mı etmeliyim yoksa bana başka katkı sağlayacak bi aktivite mi bulmalıyım. 15 yaşındayım yakında 16 olacak. 10. Sınıfım şehrimin de en iyi liselerinden birindeyim bizi de çok sıkıyorlar mecbur çalışmak zorundayım.

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Arkadaşlar bazen hiç canım ders çalışmak istemiyor ama yine de elimden geldiğince çalışıyorum hiçbir şekilde istemiyor bazen ancak. Reseptörlerin açılması için ha gayret diyip çalışmaya devam mı etmeliyim yoksa bana başka katkı sağlayacak bi aktivite mi bulmalıyım. 15 yaşındayım yakında 16 olacak. 10. Sınıfım şehrimin de en iyi liselerinden birindeyim bizi de çok sıkıyorlar mecbur çalışmak zorundayım.
Çalışmak normalde böyle zorunluluk ile yapılmamalı kanımca. Ama lise müfredatı ve eğitim sistemi ve aileleri bildiğim için üstündeki baskıyi anlıyorum. İstemediğin, belki de ömrünce kullanmayacağın şeyleri görüyorsun.

Beyin her daim aktif gözüktüğü an çalışmaz. Uyku boş vakit olarak değerlendirilir mesela ama beyin o an uyanıkken den daha fazla çalışır. Veyahut büyük fikirler çalışma esnasında değil rüyada , düşünürken, yürürken gelmiştir.

Sıkıliyorsan verim düşecektir. Beyin kendini iki bakımdan kandirabilir. Çalıştım der ama sıkıldığın için verim olmaz. Çalıştığı için dinlenmek ister.

Bu yüzden arttırımli çalışmak yapılabilir. Önceden çalışılacak konu hesaplanabilir. Bu şekilde "çıkış yok beyin kardeş , dün demiştim" dersin. Degerli ama acil olmayan işler bulabilirsin. Kitap okumak, yürüyüş, insanlarla konuşmak, düşünmek, meditasyon... Sıkıliyorsan bir kalk ayağa bunlardan birini yap , uzatmayacagin ve net faydası olan bir iş olmalı. Önceden hesap bu yüzden önemli.

"Boş kafa şeytanın oturma odasıdır"

Dün yarını yaşarsan bugün oturma odanda güzellikler ve melekler olur.

Kronzordo

Venüs Yolcusu
Dostum sınav senesi o bilgilerin hepsi uçuyor(denendi onaylandı) bence 11'in 2. dönemine kadar kendini geliştir erken kalk iradeni geliştir sonrası paso ders çalış iyi bir yere girersin zaten

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6