karışık gidicem günlük, selam sevgili günlük telefona bağlanmaya başladım, bende artık bilgisayarda'ki google chromdan girme kararı aldım, ders çalışırken her zaman gelecek kaygısı taşırdım, azaltmayı başardım o kaygıyı ama birazda olsa var malesef o kaygı, ingiliz tarihi derinliğim devam ediyor ingiliz bir arkadaşım bana
james town bahsetti
kendisini bir ingiliz puriten, acayip özelliği
saraylarda sadece tek seferlik kalmasıymış
dünyada sarayların yapılması gayet normaldir çünkü saraylar olmak zorundadır bu ülkenin ihtişamıdır lakin, bu puriten 7 saray değişmiş biri
kendisi 1500 odalı evet inanırmısın günlük bu insanlar çılgınlar
westminster 1100 odalı bir yer günlük bu yerler cidden şaheser.
st james windsor castle görkemli demi günlük kendisi 1100 odalı bir yer
hampston castle 1000 odalı bir kale böyle uzar gider bu kaleler her neyse sir james beni çok şaşırtmasının sebebi tek kullamlık kullanması tarihçiler bunun sebebinin kanalizasyon olması derler çok kokarmış kaleler o yüzden terk etmek zorunda kalırlarmış bu kaleleri.

buda demek oluyor'ki 1566 yılında istanbul nüfusu 600 bin desek topkapı 380 odalı desek ve 1871 yılında biten çırağın sarayı 380 oda desek, 1856 yılında biten dolmabahçe 310 odalı desek yıldız 60 odalı desek beylerbeyi 24 odalı desek hepsi ancak hampston kalesi ediyor

günlük bu cidden ne ilginç demi. ingilizler kafayı yemiş olmalılar.

gel gelelim
F
ransızlara
Eline geçse halkı salamlı sucuk yapıcak bir adam
bu kral o kadar sinirlenmiş'ki champs-elysees fransız model askeri şehir yaptırmış askerler kolay tost gibi halkı sosla yesinler diye
20 yüzyılın modernizim oluşturan kardeşimiz mimar İsviçre asıllı Fransız mimar Le Corbusier şöyle söylemiştir "şehirler vatandaşa bırakılmayacak kadar değerlidir" demiştir hatta şöyle demiştir 4 göz mimarımız "konut yaşanılan bir makinedir'.
gel gelelim frierich engels kardeşimize (1820-1295) doğumlu alman tekstilci ailenin oğludur kendisi
kendisi liverpoolda insanların bulabildikleri deliklerde yaşamaya çalışmasını, hatta mahzenlerin tıka basa dolduğunu söyler, hava kirliliğinden ingilterenin bronşit ve veremden yakındığını söylemiştir
hatta bu güzel insan "dünyanın en temiz ve yaşanılacak yerin istanbul olduğunu söylemiş" ne ala sağolsun huzur içinde yatsın.
gelelim yunanlıların romalıları sevmediğini öğrenelim günlük
romalılar ve yunanlı cacıkiler birbirlerine rakipmişler hatta romanın başkenti "a salak şehirdir" derler çünkü romalı askerler yani paralı cacıkiler hertürlü ihtiyacı gaspla hallederlerdi fakirler dead oldumu gömmez çöpe atarlardı. başkentleri 1 milyon nüfusluydu, en büyük şehirdi. her neyse kafam yandı günlük. kendime not:
Si vous voulez réussir, vous devez lire: başarı istiyorsan okumalısın.