artelius
Venüs Yolcusu
Selamlar dostlarım, ilk olarak kendimi tanıtayım yaşım 16 lise 3. sınıf öğrencisiyim ve oyunları bırakmak istiyorum çünkü üniversite sınavına çalışmak istiyorum ama eve geldiğim andan itibaren o üniversite sınav kaygısı olsun birçok şey aklımdan çıkıyor sanki sanal aleme giriyorum. Bu nofap yaptığım 50 gün içerisinde bilgisayar oyunlarını bırakmayı çok fazla denedim fakat olmuyor. Oyunları aniden bilgisayardan kaldırsam bile ders çalışma isteği gelmiyor sadece yatağa girip uzanasım geliyor. Bende hafta sonları oyunları geri indirip girmeye devam ediyorum veya bazen indirmeyip dizi film seyrediyorum kısacası bir fark olmuyor. İkisinde de zamanı boşa öldürüyorum ve bu durum psikolojik olarak beynimi yiyor pişmanlık duyuyorum tıpkı fap yaptıktan sonraki his gibi hissediyorum. Olası ders çalışma sırasında ise derse başladıktan 5-10 dakika sonra dersten caymalar başlıyor çünkü aklım bilgisayarda oluyor bu zamana kadar hiç ödüllendirme sistemi yapmadım yani gidipte 2 saat çalıştıktan sonra 1 saat bilgisayar oyunu oynayacağım gibi bir sistemi hiç denemedim sizce böyle yöntemler denenmeli midir veya verebileceğiniz ne gibi tavsiyeler vardır ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Şimdiden teşekkür ederim.