Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Asırlık Metafor : Platonun At Arabası

deadmanshoes

Yeni Fapstronot
Bir mecrada gördüğüm yazıyı düzenleyip nofap sürecine uygun biçimde tekrar ele aldım. Keyifli okumalar.

Platon, insan ruhunu iki atı kontrol etmeye çalışan bir arabacı olarak tarif eder:
Asil beyaz at = Değerlerimiz, erdemlerimiz ve yüksek ideallerimiz.
Yabani siyah at = Dürtülerimiz, arzularımız ve temel içgüdülerimiz.

Asil beyaz at, uzun vadede iyi ve faydalı olana doğru çeker. Bu at şunları temsil eder:
disiplin
sabır
cesaret
bilgelik
Bu at, nazik yönlendirmelere uyar ve doğru olanı yapmak ister.

Yabani siyah at, arabacıyı yani zihnimizi hızlı haz ve rahatlığa doğru çeker. Bu at, şunları temsil eder:
korkularınız
• arzularınız
• anlık ödüllere duyduğunuz ihtiyaç.

Bu atın sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir, yoksa arabayı yoldan çıkarır.

Bu metafor hepimizin günlük hayatta karşılaştığı PMO, sosyal medya gibi bağımlılıkları ve içsel çatışmaları kusursuzca açıklar. Arabacı, sizin bilinçli zihninizdir farkındalığınız ve karar verme mekanizmanız. Ancak arabacının kendi başına bir gücü yoktur. Atları yönlendirmek zorundadır. Arabacımız, yabani atla mücadele ederken tükenir. En zor kısım ne yapacağımı bilmek değildir, rahatlık ile büyüme arasındaki savaşı kazanmaktır.

Adım 1: Atları Tanıyın
Yabani atınızın asil atınızla çatıştığı anları belirleyin. Bu öz farkındalık, ilk gücünüzdür. Yoldan çıktığınızı hissettiğinizde durun ve hangi atın önde olduğunu kavrayın.

Adım 2: Arabacıyı Güçlendirin
Bilinçli zihniniz, yabani atla mücadele ederken kolayca yorulur. Zihninizi dinlendirecek kitap okumak yürüyüşe çıkmak gibi aktivitelerde bulunun.

Adım 3: Vahşi Atı Eğitin
Doğru yolda ilerlemenin ödüllendirici hissettireceği sistemler yaratın. Vahşi atın elemeye değil, yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. PMO'ya harcadığınız enerjiyi yeni bir hobiye yönlendirin.

4. Adım: Asil Atı Besleyin
İstediğiniz geleceği ve hedefinizi her gün gözünüzün önüne getirin, ilham verici içerikler okuyun, hedeflerinizi görünür tutun. GsK78voXUAAFTiK.jpg

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6