Turkishkebab
Jüpiter Yolcusu
Selam baylar az önce bir sokak röportajı izledim. Siyasetten bağımsız olarak ortalama bu forumdakilerin yaş ortalamasıyla aynı yaşta olan bir kız "röportaja atlayıp " başkası konuşurken sözünü kesip oradaki yaşlı bir kaç teyzeye "köpek" diyecek kadar ileri gitti. Kendisi iyi bir okula gittiğini söyledi sweatshirt'ünden baktığım zaman %2 lik dilimin içinde bir okula gidiyormuş. Tabi bu konudan bağımsız isterse Galatasaray lisesine gitsin. Sadece pmo vs. Değil doğrudan doğruya modern dünya dediğimiz sistem hiç olmayacagi kadar ileri gitmiş.
Bundan 40-50 yıl önce bile toplumun ahlaki günümüzden 10 kat daha üst seviyedeydi. Bırakın yolda gördüğünüz yaşlı bir kadına köpek demeyi aynı yaşta kavga ettiğin biriyle bile saygı ve kural çerçevesinde kavga ederdin. (Yanında eşi çocuğu varsa bulaşma, yerdeyse tekme atma vb.) Geçenlerde ailesinin yanında dayak yiyen adam haberini de görmüştüm. Ülkede iyi okullardan birini kazanan gençler bile bu hâldeyse bizlerin erişkin olduğu 30-40 yaşlarında toplumun hali yozlaşması nasıl olur tahmin bile edemem.
Çok klişe olacak ama nereye gidiyor bu gençlik? Nereye gidiyoruz
Bundan 40-50 yıl önce bile toplumun ahlaki günümüzden 10 kat daha üst seviyedeydi. Bırakın yolda gördüğünüz yaşlı bir kadına köpek demeyi aynı yaşta kavga ettiğin biriyle bile saygı ve kural çerçevesinde kavga ederdin. (Yanında eşi çocuğu varsa bulaşma, yerdeyse tekme atma vb.) Geçenlerde ailesinin yanında dayak yiyen adam haberini de görmüştüm. Ülkede iyi okullardan birini kazanan gençler bile bu hâldeyse bizlerin erişkin olduğu 30-40 yaşlarında toplumun hali yozlaşması nasıl olur tahmin bile edemem.
Çok klişe olacak ama nereye gidiyor bu gençlik? Nereye gidiyoruz